Afbeelding
Foto: Cross_arts076

CrossArts transformeert braakliggend terrein bij Havenkwartier in hennepdoolhof

Cultuur

BREDA - Op het braakliggende terrein tussen Electron en Brack verschijnt deze zomer een hennepdoolhof. Dit kunstwerk, genaamd SPEEL!, is gerealiseerd door CrossArts. In het midden van het doolhof vinden bezoekers ‘Speelhuis 2.0’: een kunstzinnige remake van het historische Speelhuis van de Nassaus in het jaar 1624. 

Afgelopen mei zaaide CrossArts het braakliggende veld tussen Electron en Brack in met hennepzaad. Nu groeit er vezelhennep op het terrein. Deze zomer kunnen bezoekers zes weken lang ‘dwalen, spelen en ontdekken’ bij SPEEL!. Als bezoekers het midden van het doolhof bereiken, treffen zij Speelhuis 2.0. Daarin staat de geschiedenis van het historische Speelhuis van de Nassaus centraal. Deze ‘remake’ van het verdwenen Speelhuis is ontworpen door Krijn de Koning.

Spelen is het CrossArts-thema van dit jaar. “Spelen is elkaar ontmoeten, leren kennen en oefenen in samenwerken”, aldus CrossArts. “Kunnen we spelenderwijs onze stad verduurzamen?” Met deze speelse publieksmanifestatie nodigt CrossArts Bredanaars uit om geïnspireerd door de geschiedenis, mee te denken over de nieuwe toekomst én betekenis van het Havenkwartier. “In elke tuinkamer beleef je iets nieuws. Maar óók: naar het Havenkwartier en de nieuwe toekomst én betekenis van dit gebied, waarin creativiteit, vergroening en duurzaam bouwen een nadrukkelijke rol zullen hebben.”

SPEEL! is van 19 augustus tot en met 1 oktober te zien bij het Havenkwartier. 

CrossArts
CrossArts is een samenwerking van vijf Bredase culturele partijen in opdracht van de gemeente: Brack, Electron, Grote Kerk Breda, BredaPhoto en Stichting Tranzforma (stadsgalerij). CrossArts wil verrassen, prikkelen en mensen uitnodigen om verder te kijken dan vertrouwd terrein en eigen smaak of oordeel. CrossArts maakt duurzame tentoonstellingen op spannende plekken in Breda. “Samen zetten we de stad in beweging.”