Plan Dr. Struyckenplein krijgt massaal politieke steun

  Economie

BREDA - Nog net geen staande ovatie bij de commissie Bestuur voor het plan van de gemeente en WonenBreburg voor de reconstructie van het Dr. Struijckenplein. ‘De Heuvel krijgt wat het al die tijd al verdient’, vindt de raadscommissie.


De SP gooit als enige partij roet in het eten. De socialisten vrezen dat het plein straks gebukt gaat onder een parkeerchaos. Ook de door het plein lopende Dr. Struijckenstraat vindt raadslid Koos Gouka ‘niet bepaald veilig’. “De weg loopt zonder markering dwars door het plein. Dat vinden we niet veilig.”

Vorige week woensdag maakten wethouder Marja Heerkens en WonenBreburg-directeur Ton Streppel bekend gezamenlijk het plein aan te pakken. De gemeente investeert 1,9 miljoen euro, de corporatie maakt daarvoor 2,8 miljoen euro vrij. De raadscommissie ging woensdag overtuigend akkoord met het plan.

Dat er geen ruimte voor de bibliotheek is, vinden sommige partijen jammer. “Maar we begrijpen het wel”, zeggen de VVD en PvdA. Wat betreft D66 is het gemis van de bieb geen probleem. “Niet alleen de Heuvel maakt nu gebruik van de huidige bibliotheek, maar ook Princehage. Dat vormt dus weinig verschil.”

Het commentaar van de SP schoot bij de overige partijen allesbehalve in het goede keelgat. “Wat wilt u nou. Worden er meer goedkope woningen gebouwd, is het weer niet goed omdat u bang bent dat iemand straks zijn blik kwijt moet”, interrumpeert lijsttrekker Saskia Boelema van D66 Koos Gouka over het parkeren. “U blijft zeuren.”