Afbeelding

Restaurant serveert glazen met lipstick

Economie

CENTRUM - Lekker een hapje eten of ergens een glaasje drinken en dan resten van lippenstift op het glas aantreffen. Voor de meeste mensen een gruwel. Het Bredase restaurant Binnen probeert met voorbedrukte glazen met lipstick afwashulp te werven.

Het reclamebureau Lowe/Draftfcb uit Amsterdam, dat de actie verzon, wil op deze ludieke wijze het tekort aan afwashulp aanpakken. Onder de print van de lippenstift staat de tekst ‘Restaurant Binnen zoekt afwassers’.

Of de actie het gewenste effect op zou leveren was maar de vraag. Misschien is de opdruk niet van echte make-up te onderscheiden en vinden klanten het vervelend. “Het is de bedoeling dat het een reactie oplevert. Mensen zien de knipoog vanzelf”, aldus Jeroen Flink van het reclamebureau.

Volgens Pepijn van Munster zijn er op dit moment voldoende afwassers. "De ludieke actie heeft de eerste twee weken van december blijkbaar nut gehad."

Om het effect te vergroten, zijn vooral bierglazen gebruikt. “Dat werkt goed met de witte schuimkraag. Valt lekker op. Het is weer eens wat anders dan een advertentie plaatsen in de lokale kranten”, zegt Flink.