Bouw Hornbach begint in oktober

  Economie

BREDA - Bouwmarkt Hornbach verwacht in oktober te kunnen beginnen met de bouw van een nieuwe megabouwmarkt in Breda. De nieuwe winkel aan de Konijnenberg wordt het grootste Hornbach-filiaal in Nederland en zal ongeveer 43-duizend vierkante meter beslaan.


Vier jaar geleden had de van oorsprong Duitse bouwmarkt al plannen een megabouwmarkt te vestigen in Breda op de plek van het oude pand van automobielbedrijf Van Tilburg-Bastianen. Het plan liep echter een paar jaar vertraging op. “Dat kom hoofdzakelijk doordat Van Tilburg-Bastianen nog geen onderdak had. De nieuwe vestiging stond nog in de steigers, dus konden ze niet verhuizen”, zegt Gerben van Heeren, expansiemanager bij Hornbach. De autodealer verhuisde in 2008 naar de overkant van de Backer en Ruebweg.

Volgens Van Heeren heeft de economische crisis geen hand gehad in de vertraging. “Daar merken we bij Hornbach helemaal niets van”, zegt hij. “Het is puur en alleen omdat de vorige eigenaar nog geen nieuwbouw tot zijn beschikking had. De uitbesteding is nu bijna rond. Als die compleet is, kunnen we waarschijnlijk in oktober beginnen.”

De megabouwmarkt wordt uitgerust met een drive-in. Klanten kunnen met een vrachtauto, aanhanger of busje naar binnen om daar hun spullen in te laden. De parkeerplaats krijgt plek voor ongeveer 560 auto’s. De vestiging in Breda moet een van meest toonaangevende filialen worden, aldus het bouwbedrijf.

Met de verhuizing van autmotive Van Tilburg-Bastianen en de komst van Hornbach is ruim dertig miljoen euro gemoeid. Hornbach verwacht dat de nieuwe vestiging 180 nieuwe arbeidsplaatsen creëert.