Afbeelding

Laurens Meijer heeft oogje op Drie Gezusters

Economie

CENTRUM – Horecamagnaat Laurens Meijer is geïnteresseerd in café De Drie Gezusters Breda. Dat café is dicht sinds vorige week het faillissement werd aangevraagd. “Het is een geweldig pand, we kijken serieus naar een overname.” Ook een aantal andere vestigingen van Drie Gezusters, in onder meer Amsterdam en Tilburg, staan in de belangstelling van Meijer.

Meijer blijft wat een overname betreft wel realistisch. “Dat moet ook”, zegt de horeca-ondernemer, die met Meyer Beheer tientallen horecazaken in heel Nederland beheert. “Het is een groot pand. Het draaide alleen goed op zaterdagavond. Daarmee verdien je simpelweg niet genoeg om open te blijven.” Meijer denkt er aan een soort horecagelegenheid als grandcafé Beecker en Wetselaar op de begane grond te openen. Beecker en Wetselaar zat aan de Grote Markt 45 en werd later omgebouwd tot Drie Gezusters.

De eerste en tweede verdieping zou Meijer helemaal leeg willen halen. “De Efteling-uitstraling die het nu heeft is niet echt mijn smaak”, zegt hij. “Je zou er studentenstudio’s in kunnen bouwen. Krijg je gelijk wat meer leven op de Grote Markt.”

Heel Plassania, het moederbedrijf van de overleden Sjoerd Kooistra, overnemen is geen optie. “Volgens de Quote, die wel verstand van zaken heeft, is de schuld van het bedrijf 150 miljoen hoger dan er bezittingen zijn. Dat is een complex verhaal.”

Wat betreft De Drie Gezusters ziet Meijer absoluut mogelijkheden. “Maar door de crisis, het rookverbod en die regeling omtrent de sluitingstijden wordt het een behoorlijke uitdaging.”

Meijer kan nog niet zeggen op wat voor termijn een eventuele overname concreet wordt.