foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Parkeertarieven Breda flink omhoog

  Economie

BREDA – Parkeren op het Chasséveld of de Beyerd Vlaszak wordt voor vergunninghouders flink duurder. Een volledig abonnement voor bijvoorbeeld Vlaszak gaat van 86 naar 98 euro. Voor het Chasséveld gaat het tarief van 48 naar 57 euro.


Voor de parkeergarages schommelen de verhogingen tussen 2 en tien euro meer dan dit jaar. Dat geldt ook voor parkeren voor vergunninghouders aan de Singels en in het centrum. Het Winkeluren- en kantoorurenabonnement, respectievelijk 40 en 62 euro, voor de parkeergarages vervalt. Daarvoor komt in de plaats een abonnement voor 24 uur van respectievelijk 61 en 72 euro.

Het college van burgemeester en wethouders maakte al eerder bekend met een verhoging van de parkeertarieven te komen. Wethouder Wilbert Willems heeft nog een gat van bijna een miljoen te dichten op de begroting van het parkeerbedrijf.

Daarnaast wil de gemeente ‘winkels dicht, parkeermeters dicht’ invoeren. Het geld dat de gemeente door die verkiezingsbelofte van de VVD misloopt, wil Willems door de verhoging opvangen.