Logo bredavandaag.nl
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens

Parkeerplan Galderse Meren: 7 euro per auto

  Economie

BUITENGEBIED ZUID-WEST - Zeven euro per dag, per auto. Dat moet straks een dagje parkeren bij de Galderse Meren gaan kosten.


Het college van burgemeester en wethouders wil nog deze zomer in de vorm van een pilot betaald parkeren invoeren rond de Galderse Meren. Twee parkeerterreinen waar tegen betaling mag worden geparkeerd aan de Moerstraat en de Rijsbergsebaan zijn al ingericht.

“Iedere zomer kampen de Galderse Meren en omgeving met veel verkeersbewegingen en een groot aantal fout geparkeerde voertuigen", stelt wethouder Bob Bergkamp (CDA, Buitenruimte). "Daardoor ontstaan soms onveilige situaties. Deze jaarlijkse verkeersdrukte is voor ons aanleiding om betaald parkeren door te voeren rond deze recreatieplas. Dit gebeurt met deze pilot die op nu samen met de politie wordt voorbereid."

De fractie Trots op Nederland vond al eerder dat de investeringen die de gemeente doet in de zwemplas Galderse Meren nabij het Mastbos niet vanzelfsprekend mogen zijn. Daarom wilde de partij graag wat terugverdienen in de vorm van betaald parkeren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief