Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens
Belcrumhaven Breda. foto Erik Eggens

Hotelboot meert niet af door komst container terminal

  Economie

BELCRUM - De gemeente voert nog steeds gesprekken met corporatie WonenBreburg over een hotelboot die in de Belcrumhaven zou komen te liggen. Zelfs nu er plannen zijn om in diezelfde haven een container terminal te realiseren.


Dat antwoorden burgemeester en wethouders na vragen van GroenLinks. Volgens B&W worden diverse plekken nog onderzocht om de hotelboot aan te laten meren.

GroenLinks had een aantal zorgen over onder meer verkeersdruk, de sloop van de hal van Backer en Rueb, de komst van de hotelboot en het uitbaggeren van de haven. Naar nu blijkt zijn de plannen van de Bredase Container Terminal (BCT) nog zo pril, dat op een aantal van die vragen geen antwoord kan worden gegeven.

Voor de verkeersdruk geldt echter wel dat het stadsverkeer rond de haven kan toenemen mocht de BCT zich er vestigen. Daarentegen vermindert het landelijke verkeer dat op de haven afkomt volgens B&W.

BCT heeft een sloopvergunning ingediend voor een deel van de hal die niet het stempel ‘monument’ heeft meegekregen. De gemeente heeft tot en met 27 december de tijd om op het verzoekt ereageren.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief