Logo bredavandaag.nl

Verhuisde winkels Lunet sluiten, nieuwkomers toegestaan

  Economie

BREDA - De gemeente Breda kan niet meer doen dan wat ze nu doet rond winkelcentrum De Lunet. Dat blijkt uit een brief van wethouder Arbouw aan de gemeenteraad, waarin hij schrijft dat de naar Stada Stores verhuisde winkels uiterlijk 2014 hun deuren sluiten.


In de brief legt Arbouw nogmaals uit dat de eigenaar van de Lunet andere huurders mag zoeken ‘zolang de strijdigheid met het bestemmingsplan Steenakker, Stadionstraat e.o. niet wordt vergroot.’ Ook geeft hij aan dat de het voortbestaan van De Lunet op deze manier een direct gevolg is van het faillissement van HEJA. Verhuizing van alle bedrijven is daardoor niet af te dwingen.

Bovendien mogen de winkels die vanuit de Lunet verhuisd zijn niet meteen hun deuren sluiten op hun oude bestemming, zo is contractueel vastgelegd. De winkels die zich gevestigd hebben bij Stada Stores zijn allemaal afkomstig uit De Lunet. Dat geldt ook voor Blokker en Xenos, die behoren tot Blokker Holding BV. “Binnen de huurovereenkomst bestaat de mogelijkheid tot onderverhuur aan franchisenemers en dochterondernemingen van Blokker Holding BV, mits wordt voldaan aan de (door de verhuurder) voorgestane branchering.”

Volgens Arbouw gaan de eigenaars van De Lunet de mogelijkheden bekijken van herbestemming. Dat moet moet binnen de bestemming ‘Kantoor - Uit te werken bestemming’, aldus de wethouder. “Voor het realiseren hiervan is sprake van een uitwerkingsplicht. Het is niet ondenkbaar dat de eigenaar en de ontwikkelende partij met voorstellen, die niet in het bovengenoemde bestemmingsplan passen.”

Als dat laatste het geval is, dan kijkt het college of er toch aan meegewerkt kan worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief