Logo bredavandaag.nl
De 13de editie van netwerkevenement Business Point Breda in het Rat Verleghstadion. foto Perry Roovers
De 13de editie van netwerkevenement Business Point Breda in het Rat Verleghstadion. foto Perry Roovers

Business Point omgeturnd tot ICT-beurs

  Economie

BREDA - Na drie algemene edities met bedrijven uit allerlei sectoren, staat Business Point Breda dit jaar in het teken van de ICT. ‘In the Cloud’, zo luidt de ondertitel van de beurs. “Omdat er steeds meer behoefte is aan segmentatie en ieder bedrijf voor ICT-vraagstukken staat”, aldus organisator Edwin Mariouw Smit.


De beurs is daarmee eenduidiger dan voorgaande jaren, toen reisbureau’s, autodealers en onder meer accountants zij-aan-zij stonden. “Een ander reden, is dat Breda geen geschikte locatie heeft voor een dergelijk evenement. In deze opzet komt in het Rat Verleghstadion ook beter tot zijn recht. Bovendien hebben we dit jaar een veel uitgebreider workshopprogramma, met negen workshops per dag”, aldus Mariouw Smit.

Twee van de workshops worden gegeven door Bredase ondernemers die in hun werkveld toonaangevend zijn. “Jeroen Glabbeek van CM vertelt over hoe om te gaan met Big Data en over hoe zijn bedrijf, gespecialiseerd in afhandeling van dagelijks miljoenen sms’jes, dergelijke grote hoeveelheden data verwerkt. Online marketingspecialist Joris Toonders van Yonego vertelt over de trends in Online Marketing, toegespitst op business to business.”

Daarnaast zijn er onder meer bijeenkomsten over Windows 8 / Office 365, Slimmer werken en Cloud Computing, maar komt de NHTV met een spreker over Gaming in het bedrijfsleven. “Voor de deelnemers was dat ook echt een eis, een volwaardig seminarprogramma”, stelt Mariouw Smit. “De bezoeker krijgt zo veel informatie op een interactieve manier voorgeschoteld. Net als bij de stands, kunnen bezoekers zo ideeën opdoen voor de problemen waar elk bedrijf tegen aan kan lopen.”

Tijdens de beurs is er een Directeurenlunch en een fundrasing lunch met Maurice de Hond, die daarmee de aftrap geeft voor de Steve Jobsschool Breda die na de zomer gaat beginnen. Wethouder Boelema van Onderwijs verricht de opening van de beurs.

Business Point Breda is op 16 en 17 april in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Op beide dagen van 15.00 tot 21.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief