Afbeelding

Bruidsmodezaak Felicia in Breda failliet

Economie

CENTRUM - Bruidsmodezaak Felicia aan de Veemarktstraat in Breda is deze week failliet verklaard. Curator Ernst Butterman van RST Advocaten heeft prioriteit gelegd bij het zoeken naar een oplossing voor de ongeveer vijftig bestelde bruidsjurken en -pakken.

Update: Felicia maakt doorstart

"Daar gaan we als eerst een oplossing voor vinden", legt Butterman uit. "Dit mag de voor velen mooiste dag niet verpesten." Welke oplossing de curator voor ogen heeft, is nog niet bekend.

De handelsnaam Reko Lenaart bestond uit Felicia Bruidsmode in Breda en Silvana Bruidsmode in Den Haag. "In Den Haag zat Silvana in een straat waar de concurrentie moordend was", stelt de curator. "In de straat zaten meer dan tien bruidsmodezaken. Binnen enkele jaren halveerde de omzet bij het bedrijf. Op den duur is dat simpelweg niet meer vol te houden."

De vestiging in Breda liep goed, Butterman hoopt dan ook een doorstart te maken met de Bredase zaak. "Maar dat is allemaal nog onduidelijk, er zijn net intake-gesprekken geweest." De vestigingen telden in totaal zes medewerkers. Bij een doorstart kan een aantal van hen weer in dienst worden genomen.