Rafaël van der Linden en eigenaar Frank van Hese.
Rafaël van der Linden en eigenaar Frank van Hese.

Na drie maanden stilte is er wijn

Economie

BREDA - Na drie maanden doodse stilte is er weer leven aan de Vismarktstraat 28. Woensdagavond opende uitbater Rafael van der Linden zijn oplossing voor het slopende proces dat al sinds oktober gaande is tegen het voormalige BED: in de vorm van bar/brasserie Denovo zal zijn pand weer wakker worden geschud.

BED tekende in november protest aan tegen de klachten van twee bovenburen over geluidsoverlast, maar deze werden door de gemeente ongegrond verklaard. De rechtszaak die BED vervolgens tegen de gemeente aanspande loopt nog, maar dat kon de pret niet drukken.

Woensdagavond om vijf uur startte het openingsfeest van de nieuwe bar, nadat besloten werd dat BED gesloten bleef. en het was volgens Van der Linden ‘gekkenhuis’. Nog een beetje slaperig vertelt de eigenaar van het gloednieuwe Denovo over de opening van zijn nieuwe trots. “De opkomst was boven verwachting, onze cola en Bacardi is er volledig doorheen gegaan gisteravond. Ik weet niet of de nieuwe inrichting goed is overgekomen door de drukte, maar het feest was in ieder geval een groot succes.”

Denovo zal zich in tegenstelling tot BED meer gaan richten op de vooravond: in het brasserie gedeelte kan nu worden geluncht, geborreld en gedineerd en in het club gedeelte aan de voorkant is nog steeds plek om je danspasjes te laten zien.

Danspasjes, want stampen zal het niet meer worden: commerciële house wordt er volgens Van der Linden niet meer gedraaid. Wat de bovenburen en de gemeente van de veranderingen vinden is nog niet bekend, maar Van der Linden hoopt met Denovo eindelijk een gulden middenweg te hebben gevonden.