SP: Faillisement Thebe vraagt om reactie college

  Economie

BREDA - De SP in Breda heeft kritische vragen gesteld over het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg BV. De partij zegt dat het er de schijn van heeft dat Thebe Holding op een goedkope manier van een verliesgevende tak af probeert te komen.


De SP verwijst in haar vragen aan het college op het feit dat Thebe afgelopen zomer al het ontslag probeerde aan te vragen voor de thuishulpen bij het UWV. “Daarnaast blijkt dat bestuursleden van Thebe al jarenlang bij de (te) veelverdieners in de zorgbranche te horen. Ondertussen geven medewerkers aan nog salaris tegoed te hebben.”

Verder heeft de socialistische partij kritiek op het feit dat medewerkers en klanten van Thebe het faillissement via de pers moesten vernemen.

Gemeenteraadslid Dirk Uijl van de SP wil nu van het stadsbestuur weten welke gevolgen het faillissement van Thebe Huishoudelijk Zorg BV heeft voor Breda. De SP wil verder dat de gemeente bekijkt of ze als grote opdrachtgever van Thebe om opheldering kan vragen bij de zorginstantie.

Uit de vragen blijkt dat de SP vindt dat het faillisiement consequenties moet hebben voor toekomstige samenwerkingen met Thebe. Tenslotte wil de SP weten of de gemeente contracten heeft met andere zorginstanties waar soortgelijke zaken.