Prorail

Illegale nachtelijke bouw Via Breda gestopt door gemeente

  Economie

BREDA - De gemeente heeft deze week nachtelijke werkzaamheden in het Via Breda-gebied stilgelegd. Bewoners schrokken eerder deze week wakker doordat de aannemer ‘s nachts was gaan werken aan het station. Volgens de gemeente had de aannemer niet om een ontheffing gevraagd.


De gemeente kreeg een melding en is toen gaan kijken. "We kwamen erachter dat de aannemer waarschijnlijk al de hele week aan het werk was”, aldus woordvoerder Peter Jeucken. Normaal gesproken moet een aannemer een ontheffing aanvragen om ‘s nachts te kunnen werken.

Jeucken meldt dat er nog regels aan een ontheffing verbonden zijn. “We kijken of de argumenten van de aannemer voldoen om ‘s nachts te mogen werken. Dan pas kan de aannemer een ontheffing krijgen.” Jeucken vermoedt dat er iets klaar moest zijn. “Misschien moest het af, of wilde hij werken als er niemand op het station was.”

Normaal gesproken krijgen omwonenden te horen als er 's nachts gewerkt gaat worden. “Deze keer wist de gemeente er niets van, en is dat dus ook niet gebeurd ”, meldt Jeucken. Verschillende mensen lieten op Twitter aan de gemeente weten wakker te liggen van de werkzaamheden.

Of de aannemer alsnog een ontheffing aan gaat vragen is volgens Jeucken onduidelijk. “We hebben in ieder geval de bouw ‘s nachts stop gezet. Voor de aannemer zijn geen consequenties. Hij mag het gewoon niet meer doen.”