Logo bredavandaag.nl
foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Albert Heijn onderzoekt toekomst vestigingen Haagse Beemden (Update)

  Economie

BREDA - De Albert Heijn is de toekomst van twee supermarkten in de Haagse Beemden aan het bestuderen. Samen met de gemeente bekijkt het bedrijf wat de beste variant is waarmee Albert Heijn de wijk van dienst kan zijn.


Volgens woordvoerder Jan Christiaan Hellendoorn van Ahold zal er voor de gewone supermarktbezoeker voorlopig nog niks veranderen. “We zijn momenteel economische modellen aan het doorbereken om te zien of we door gaan met een of twee supermarkten in de wijk en of een van de Albert Heijns dan moet worden omgebouwd tot een Albert Heijn XL."

In retailkringen gaat het verhaal dat de super bij winkelcentrum Heksenwiel zou verdubbelen in omvang van 2000 naar 4000 vierkante meter. Al langer wordt daar gesproken van een doorbraak richting de parkeerplaats naar de zijde waar de ABN Amro zat. De woordvoerder benadrukt dat er nog niks is besloten. "En als we iets besluiten, dan zal dat op zijn vroegst pas in 2016 worden geïmplementeerd.”

Hellendoorn zegt dat Albert Heijn in principe voorkeur geeft aan twee normale supermarkten in een gebied in plaats van één grotere. “Wat je ziet is dat consumenten met name hun supermarkt kiezen op basis van locatie en bereikbaarheid.” Tegelijkertijd zegt de woordvoerder dat de Ahold er graag nog wat Albert Heijn XL’s bij wil bouwen. “In 2002 zijn we begonnen met dat concept toen hadden we het idee om binnen tien jaar vijftig Albert Heijns XL te bouwen. Inmiddels is het 2015 en hebben we er 36.”

De winkelcentra in de Haagse Beemden hebben het al enige tijd te maken met leegloop en teruglopende inkomsten. Onlangs liet de gemeente nog een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van een extra supermarkt in de wijk. De uitkomst hiervan was negatief. Uit het onderzoek dat BRO uitvoerde bleek dat er alleen een discounter zou kunnen komen in plaats van een van de bestaande supers. Wethouder Bob Bergkamp gaf bij de presentatie van het rapport aan dit advies te volgen. 

Update: Volgens de eigenaar van het winkelcentrum, uitvaartverzekeraar DELA, ligt de situatie anders. "We zijn wel met Ahold in gesprek en onderzoeken we of er een mogelijkheid is om de bestaande vierkante meters van de huidige AH-vestiging in Heksenwiel uit te breiden. Het gaat dan om maximaal 400 m2", aldus woordvoerder van DELA Romain Groenen. Vermoedelijk gaat het hier om het pand waar vroeger makelaarskantoor Arsibel zat.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief