Logo bredavandaag.nl

Geen studenten in pand UWV aan de Markendaalseweg

  Economie

BREDA - Er komen voorlopig geen studentenwoningen in het oude gebouw van de UWV aan de Markendaalseweg. De gemeente vindt dat het plan van Oranjebos Vastgoed BV niet voldoet aan de kwaliteitseisen van het gebied. Bovendien zouden er al voldoende studentenwoningen op de planning staan.


De 140 meter lange gevel die het vastgoedbedrijf neer wil zetten past volgens de gemeente niet bij de beoogde kwaliteit van de vernieuwde Markendaalseweg. Bovendien richt het bouwplan zich volgens het stadsbestuur onvoldoende op de westzijde van het gebied. Met de start van de derde fase Nieuwe Mark, de herinrichting van de Rooi Pannen en de ontwikkelingen op het noordelijke deel van de Seeligkazerne zou dit volgens het college wel moeten.

De gemeente heeft ook wat tips voor Oranjebos Vastgoed en verwijst naar de plannen die de Rooi de Pannen heeft met het Seelig-terrein. Dit biedt volgens het stadsbestuur kansen om in andere behoeftes te voorzien.

Ben Groenewouds van Oranjebos zegt in een reactie dat het een miscommunicatie is dat de woningen alleen voor studenten zouden zijn. “Het moeten flexibele woningen en studio's worden voor jonge mensen. We hebben onderzoek gedaan waaruit blijkt dat daar veel behoefte aan is in de centra van  grote steden”. Groenewouds heeft volgende week een afspraak met wethouder Patrick van Lunteren en is hoopvol dat het kantoorpand binnenkort alsnog een mooie woonbestemming krijgt.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief