foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Fusie Korteweg Bouw uit Breda en Hazenberg uit Vught

Economie

BREDA/VUGHT - Korteweg Bouw uit Breda is per 1 augustus samengegaan met zusterbedrijf Bouwbedrijf Hazenberg uit Vught. Dat heeft eigenaar TBI bekendgemaakt. De bouwbedrijven gaan verder onder de naam Hazenberg Bouw.

“Hierdoor ontstaat er één krachtige Zuid-Nederlandse bouwonderneming met de focus op woning- en utiliteitsbouw, herbestemming en transformatie, renovatie en onderhoud”, aldus de onderneming. Het nieuwe Hazenberg Bouw heeft 180 medewerkers in dienst en verwacht dit jaar een omzet van € 60 miljoen te realiseren. De fusie heeft geen gevolgen voor het personeel, geeft directeur herbestemming/transformatie John van der Doelen aan in een toelichting.

De fusie van de twee zusterbedrijven is volgens TBI een logisch gevolg van het transitieproces dat beide bedrijven de afgelopen anderhalf jaar hebben doorlopen. “Dit heeft geleid tot een nieuw markt- en klantgericht organisatiemodel en een eigentijdse en transparante manier van samenwerken met klanten en partners”, aldus het bedrijf.

De fusie moet de ontstane overlap tussen de bedrijven opheffen. Die zorgde volgens Van der Doelen voor verwarring in de markt. “Dan was de naam Hazenberg in Breda te zien en die van Korteweg in Vught, dat zorgde voor onduidelijkheid.”  In Breda werken  zo'n tien tot vijftien personen bij de bouwservice van het bedrijf. "Dat blijft ook zo."

Specialist in renovatie Nico de Bont BV blijft wel onder die naam actief. Dit bedrijf is een dochter van Hazenberg. Hazenberg Bouw B.V. is onderdeel van TBI. De onderdelen van dit concern behaalden gezamenlijk in 2014 een omzet van € 1.603 miljoen.