Wijnand Nijs

Nominatie Breda Pluim: Vrije Boekhandel

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: Vrije Boekhandel


De Vrije Boekhandel, gelegen in de Veemarktstraat, is te herkennen aan de klassieke gevel. Door de etalage is goed te zien dat het om een ‘goed gevulde’ zaak gaat. Het aanbod is groot. In de hoge boekenkasten langs de wanden staan tot aan het plafond toe boeken. De medewerkers begroeten je en laten je even je gang gaan tijdens het uitzoeken van nieuw leesvoer.

De winkel heeft een klassieke uitstraling en inrichting. Naast boeken is er ook een klein aanbod met cd’s met klassieke muziek. Dit muziekgenre is overigens ook op de achtergrond te horen. De winkel is niet groot. De doorgang die naar de achterkant van de winkel loopt, is wat aan de nauwe kant.

Bij de entree staat een lage tafel met stapels van de meest populaire en nieuwe boeken. Vooraan in de winkel zijn tevens de romans te vinden. Verderop vind je de thrillers. Ook is er een hoek ingericht met kinderboeken. Allerlei soorten categorieën zijn aanwezig in de Vrije Boekhandel. Psychologie, filosofie, kunstboeken, boeken uit de regio Breda, fotografie: je vindt het allemaal. Ook kunnen er boeken besteld worden.

Wanneer je wat vertwijfeld staat te snuffelen tussen de duizenden boeken, komt de verkoper vriendelijk vragen waar je naar op zoek bent. In dit geval zoekt de Breda Pluim-reporter een goed boek voor op vakantie. “Waar hou je van? Deze schrijver is erg goed. Of deze: dit boek leest erg lekker weg, lijkt me prima voor de vakantie”, zegt de winkelmedewerker. Op aanraden van de verkoper wordt uiteindelijk ‘Het Rosie project’ afgerekend. “Hopelijk is het wat beter weer waar je op vakantie gaat, alvast een fijne vakantie”, zegt ze.

Over de Breda Pluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In het voorjaar van 2016 volgt een verkiezing en gala en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.
Volg BredaPluim ook op Facebook.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief