Logo bredavandaag.nl
Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen.
Heksenwiel: frisse tegels en fleurige bloemen. (Wijnand Nijs)

‘Gemeente moet verantwoordelijkheid pakken bij Heksenwiel’

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - Vastgoedeigenaar Dela heeft de plannen voor winkelcentrum Heksenwiel gepresenteerd aan de gemeente. Voor het eind van het jaar moet duidelijk zijn hoe het winkelcentrum in de Haagse Beemden klaargemaakt wordt voor de toekomst.


Of dat gaat zoals Dela dat samen met de winkeliers heeft bedacht, hangt ook af van de gemeente, stelt de woordvoerder van de vastgoedeigenaar in een reactie. “Het openbaar gebied vervult een belangrijke functie in dit winkelcentrum waardoor ook de gemeente haar verantwoordelijkheid zal moeten nemen.” Volgens de woordvoerder gaat dat in goed overleg  en is daarvoor een projectgroep opgestart.

Dela Vastgoed ontwikkelde afgelopen jaar samen met de winkeliers haar visie op de toekomst van het winkelcentrum en presenteerde dat afgelopen maand aan de gemeente. “We zijn in gesprek met de eigenaren van de winkelcentra”, aldus bevestigt de gemeentewoordvoerder, die spreekt van een voortvarende aanpak van Dela.

Heksenwiel kampt al enige tijd met leegstand. Het plan dat Dela maakt zou ook daar verbetering in moeten aanbrengen. Dat het tot nu toe nog niet heeft geleid tot concrete acties, is volgens de woordvoerder van Dela niet vreemd. Hij wijst op de plannen die gemaakt worden. "Dit gaat alleen niet van vandaag op morgen.”

Voorzitter Wilbert Rombouts van Winkelcentrum Heksenwiel heeft de plannen onder ogen gehad. “Wij hebben met de winkeliers gekeken naar de ideeën, die inmiddels in schetsvorm zijn uitgewerkt.” Hij stelt ook dat de gemeente nu aan zet is. “Dela heeft een plan voor het centrum. Het plein, de routing en het parkeren, dat is aan de gemeente, net als de groenvoorziening.”

De opknapbeurt van Heksenwiel maakt voor de gemeente deel uit van het toekomstbestendig maken van vier winkelcentra. Naast Heksenwiel zijn dat De Berg, De Donk en Winkelcentrum Tuinzigt. Breda heeft voor het opknappen van de buitenruimte in totaal 995.000 euro gereserveerd. “Daar red je het niet mee als je dat evenredig moet delen met de vier winkelcentra”, vermoedt Rombouts.

Wethouder Bergkamp zei in het verleden dat er te praten viel als er meer nodig zou zijn. “Maar hij is nu opgevolgd door Adank”, weet ook Rombouts.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief