Business Coach Breda

Breda steunt Ondernemers Challenge ‘voor ondernemers die willen knallen’

  Economie

BREDA - Tien Bredase ondernemers zijn geselecteerd voor Groei-Ondernemers Challenge. In deze wedstrijd worden ze gecoacht om op een snelle en toekomstbestendige manier groei van hun bedrijf te realiseren.


De 10 ondernemers zijn geselecteerd uit meer dan 60 kandidaten. Het gaat om onder meer SalesTAALent. Jeroen Worldwines en Wimpersalon.nl. “Het zijn ondernemers die dezelfde drive hebben”, zegt Farid Darkaoui van het Groei-ondernemers programma, die het project en traject begeleidt.

De meeste ondernemers zijn tussen de twee en vijf jaar bezig. “Het zijn ondernemers die willen groeien en knallen, die verder willen met hun onderneming. Maar het moeten wel ondernemers zijn die een goed verdienmodel hebben en die mensen aan het werk kunnen helpen”, geeft Darkaoui aan. “Het is vooral een mindset om door te kunnen groeien. Daarin moet in geïnvesteerd worden.”

De Groei-Ondernemers Challenge is een pilot van de Gemeente Breda. “Het past bij de wens van de gemeente om de doorgroei van start-ups te stimuleren”, aldus de gemeente Breda. De wedstrijd staat los van het onlangs aangekondigde investeringsfonds voor start-ups.

Volgens Boaz Adank, wethouder Economische Zaken verwacht dat groeiende ondernemers een bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie. “Want groei betekent banen. En banen betekent een sterke, lokale economie.”

Het bedrijf dat het hardste groeit, is de winnaar van de challenge. “Iedereen moest honderd euro inleggen en degene die het hardst groeit krijgt dit geld”, lacht Darkoui. De nulmeting is gemaakt op alle onderdelen.