Logo bredavandaag.nl
WonenBreburg

Eerste bewoners woningen Wierde komen in oktober

  Economie

ZANDBERG - De eerste bewoners van het wooncomplex aan de Leistraat en Vliegerpad betrekken in oktober hun woningen.WonenBreburg heeft het pand opgeleverd.  


De woningen en de gemeenschappelijke ruimtes zijn een initiatief van de stichting Wierde. De woningen zijn rondom een binnentuin gebouwd. De gemeenschappelijk ruimtes worden gehuurd door ASVZ, dat  24-uurs zorg en begeleiding gaat bieden. De huurders huren de woning van WonenBreburg en zijn verplicht om gedurende de periode dat zij deze woning huren om zorg af te nemen bij ASVZ.

Het gebouw is 1 augustus opgeleverd. De eerste bewoners uit de Leistraat en Vliegerpad hebben op 2 augustus de huurovereenkomst ondertekend en kunnen gaan beginnen met de aankleding en inrichten van de eigen woning. Vanaf 1 oktober neemt zorgaanbieder ASVZ haar intrek en gaat ze zorg bieden aan de veertien huurders van de Leistraat en Vliegerpad.

Het complex met 14 woningen en een gemeenschappelijke ruimte kwam tot stand na een lang traject. In 2010 werd WonenBreburg benaderd door het bestuur van Stichting Wierde, met de vraag of de corporatie wilde meewerken werken aan de realisatie van een woonproject voor hun volwassen kinderen.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief