Logo bredavandaag.nl
Warenhuis Hudson's Bay hield maandag 11 september een rondleiding. Dinsdag opent het op de plek van de voormalige V&D, 17.000 vierkante meter winkeloppervlak.
Warenhuis Hudson's Bay hield maandag 11 september een rondleiding. Dinsdag opent het op de plek van de voormalige V&D, 17.000 vierkante meter winkeloppervlak. (Wijnand Nijs)

Breda heeft weer warenhuis: Wandel mee door Hudson's Bay (video en foto's)

  Economie

BREDA - Warenhuis Hudson's Bay opent dinsdag 12 september na een intensieve verbouwing van zo'n half jaar. Daarmee heeft Breda na het faillissement van V&D weer een echt warenhuis, met zeventienduizend vierkante meter aan vloeropppervlak én weer voor zo'n driehonderd mensen.


Storemanager Christel Holweg leidt het groepje journalisten vol trots door het imense pand. Wat opvalt: het is er licht. "Je kijkt straks van de Karrestraat naar de Barones", vertelt ze. Hudson's Bay werkte de afgelopen maanden met man en macht aan verbouwing én inrichting van het pand.

De Bredase vestiging is een van de paradepaardjes qua grootte en behoort tot de topvijf van de keten. Het Canadse concern zoekt nadrukkelijk de verbinding met de stad, geeft Holweg aan. "We zijn onderdeel van Breda, dat houdt in dat je er ook bent voor Breda. We zijn lid van het ondernemersfonds, dragen bij aan de gezamenlijke promotie via De Barones."

Wat betreft de storemanager gaat dat verder. "Ik wil ook samenwerken met musea en evenementen. Komende week staan er al gesprekken gepland. We gaan kijken hoe we dat kunnen doen, we willen er zijn voor Breda." Het concern wil ook lokale producten verkopen.  

Dan de winkel zelf. Het is er dus licht. Vooral op de begane grond en de eerste verdieping, waar de vrouwen zich thuis zullen voelen. En het is ruim. "Dat is bewust", vertelt Holweg. "Er is veel overzicht, er zijn veel zitjes. Trots ben ik ook op de ruime paskamers, waar je ook als je minder valide bent uit de voeten kunt, of als je met een kinderwagen te gast bent."

Ook anders dan de 'ouderwetse' V&D: er is een ruimte waar schoonheidsbehandelingen gegeven kunnen worden, de treatment room, maar ook een ruimte waar je met een van tevoren geboekte personal shopper kunt overleggen over je wensen. "Dat kost niks extra, die kun je gewoon reserveren via de site. Dat is service." En afhankelijk van het shopdoel, staat er champagne koud.

De kleding is voor mannen, vrouwen én kinderen van sportief zakelijk tot casual en chique. "Met veel Nederlandse merken, zoals Nikkie en Scotch en Soda." En heb je geen zin om met al je aankopen door de winkel te sjouwen? Dan koop je ze via de app en haal je ze later op bij de click & collectruimte, waar klanten ook hun internetaankopen kunnen ophalen. Handsfree shoppen, noemt Hudson's Bay dat.

Bijzonder voor de Bredanaar: La Place. De broodjeshoek op de begane grond is verdwenen, maar daarvoor is een restaurant aan de kant van de Karrestraat teruggekomen. Met een versbar op de derde verdieping en zitjes op de vierde, halve verdieping. De verrassing daar? Een terras op het dak. Met misschien wel het mooiste uitzicht op de Grote Kerk dat je je kunt wensen. 

Bekijk hier de foto's en volg onze instagram voor filmpjes in stories

Een barber op de begane grond.


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief