Logo bredavandaag.nl
Voormalig Orion Lyceum Namenstraat.
Voormalig Orion Lyceum Namenstraat. (Bregje Kop)

Plan voor 25 appartementen op plek oude Orion Lyceum

  Economie

BREDA - Op de plaats van het voormalige Orion Lyceum aan de Namenstraat moeten binnenkort vijfentwintig appartementen komen. Dat is het plan dat GWMD heeft ingediend bij de gemeente. GWMD moet nog wel een haalbaarheidsonderzoek doen voordat het toestemming krijgt.


Frenk de Pijper, eigenaar van GWMD, heeft inmiddels al zo’n onderzoek uitgevoerd, nadat hij na het indienen van zijn plan zeven maanden moest wachten op een reactie van de gemeente. “Ik was een beetje bang dat als ik op de gemeente moest wachten, het weer zo lang zou duren”, zegt De Pijper.

De Pijper heeft in het haalbaarheidsonderzoek alle vragen van de gemeente verwerkt. “Aan de hand van dat onderzoek hebben we nu een nieuw plan klaarliggen”, vertelt De Pijper. “Ik wacht nog op een reactie van de gemeente. Ik hoop dat ik snel uitgenodigd word.”

In het eerste plan wordt voorgesteld om het oude schoolgebouw, dat aan de Namenstraat 62 staat, te slopen. Ook alle omliggende gebouwen moeten worden betrokken bij het plan.

Het nieuwe appartementencomplex zou volgens het nog niet aangepaste plan gaan bestaan uit twee delen; een deel van vier verdiepingen hoog en een van drie verdiepingen hoog. Ook zou er een half verdiepte parkeerplaats moeten komen met daktuin. De gemeente vond deze parkeerplaats ongewenst. De daktuin stijgt namelijk boven de omliggende openbare parkruimte uit.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief