Logo bredavandaag.nl

UWV bevestigt personeelstekort horeca in Breda

  Economie

BREDA - Cijfers van openstaande vacatures bij het UWV herbevestigen dat ook Breda kampt met een personeelstekort in de horeca. Precieze aantallen zijn niet bekend, maar de plaatselijke horeca maakt zich nog geen zorgen.


Momenteel staan 14 vacatures open bij het Bredase UWV waarbij een kok wordt gezocht. Daarnaast zijn er ook nog 27 openstaande vacatures voor de functies van kelners en barpersoneel. Dit lijkt voor een stad als Breda weinig, maar het gaat hier alleen om vacatures die door bedrijven bij het UWV zijn aangegeven.

Rini van der Linden, woordvoerder UWV, zegt dat de openstaande vacatures bij het UWV maar een deel van het verhaal vertellen. “Veel horeca ondernemingen plaatsen zelf eerst vacatures voordat ze bij ons uitkomen.” Vooralsnog lijkt er bij een aantal plaatselijke horeca-ondernemers weinig reden tot paniek.

De eigenaar van restaurant Dickens en Jones zegt dat het tekort momenteel vooral aankomt op koks. “Daar kunnen we altijd meer van gebruiken. We hebben niks te klagen vooralsnog. Al is de vraag hoog en de keuze dus beperkt. Daarnaast heb je in december eigenlijk twee keer zoveel personeel nodig.”

“Het valt wel mee eigenlijk. Er is een vacature die al maanden open staat, maar qua personeel zitten we goed. Om een eventueel tekort te voorkomen wordt er op tijd ingepland en ver vooruit gepland met de roosters en qua vakanties,” vertelt Jeroen van de Klundert, assistent-bedrijfsleider bij cafe SamSam. Ook gelooft hij in de ongeschreven regel dat je in december als personeel er rekening mee moet houden dat het drukker is en dat je dan flexibel moet zijn.

Tom van der Linden, eigenaar van restaurant Floor, kampt momenteel niet met een tekort. “Vorig jaar bleek een vacature voor kok moeilijk invulbaar, maar uiteindelijk vinden we gewoon iemand.” Social media is de voornamelijke weg van vacatures plaatsen. Daarnaast werkt het bedrijf niet met studenten, maar met vast personeel, ‘die weten dat zij in het weekend moeten werken’.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief