Logo bredavandaag.nl
Guido van der Kroef/iizzoo

Gevel Van Bommel genomineerd voor architectuurprijs

  Economie

BREDA - De gevel van schoenenwinkel Van Bommel in de Veemarktstraat is een van de twee genomineerden voor de BLAStprijs voor de beste winkelpui van Breda. Dat heeft de Stichting Blast vrijdag bekendgemaakt.


Het ontwerp van Van Rietschoten Design moet het opnemen tegen de gevel van kledingzaak Costes, ontworpen door Rijnbout. Op dinsdag 10 april reikt burgemeester Depla de BLAStprijs (voorheen Welstandsprijs) uit in het Stedelijk Museum.

Naast een prijs voor de beste winkelpui is er ook een prijs voor het beste bedrijfspand. In die categorie zijn genomineerd Bond Park, naar een ontwerp van EA Architects, uitgewerkt door B&B Architecten, Cook & Boon door dedato ontwerpers en architecten en Krinkels (ontwerp van Paul de Ruiter Architects in samenwerking met Buro Lubbers).

De nominaties zijn voortgekomen uit de longlist die werd samengesteld door Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente Breda en waarvoor ook architecten, ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers hun project konden aanmelden.

“De projecten worden beoordeeld op hun architectonische, ruimtelijke en maatschappelijke kwaliteit”, aldus de stichting. Voorwaarden is dat het ontwerp in de afgelopen drie jaar is gemaakt en dat de uitvoering ervan in 2015, 2016 of 2017 is begonnen.

De jury die de uiteindelijk winnaars kiest bestaat dit jaar uit Hans Lensvelt (directeur-eigenaar van project- en kantoorinrichting Lensvelt BV), Xander Vermeulen Windsant (architect-eigenaar van XVW architectuur en voorzitter van het Bosch Architectuur Initiatief) en Gert-Jan Wisse (landschapsarchitect bij Bureau B+B).

De BLAStprijs bestaat uit een Bredase roede, een historisch bouwkundige lengtemaat die uniek was voor de Baronie van Breda. De winnaars worden 10 april bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond in het Stedelijk Museum Breda. Burgemeester Paul Depla reikt de prijzen uit.

De BLAStprijs is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda en de BNA Kring West-Brabant. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief