BINT architecten

Ook horeca aan water Asterdplas als onderdeel plan Texas Hoeve

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - Een soort groot chalet annex strandhuis aan de rand van het strand van de Asterdplas. Dat zou het plan dat horecaman Patrick van Asch heeft voor de Texas Hoeve volgens hem compleet maken.


Van Asch presenteerde woensdagavond zijn plan aan buurtbewoners en andere belanghebbenden. Hij gaf aan dat de horecagelegenheid straks dé ontmoetingsplek aan de Asterdplas moet worden. Horeca Asterdplas - zoals de werktitel luidt - is een terrein van 1300m² en zal ergens in 2020 het licht moeten zien. Uitgangspunt is een groot restaurant, tevens plek voor het organiseren van allerlei feesten en partijen.

Het huidige plan Horeca Asterdplas behelst een grote en flexibele horecagelegenheid op een plek aan het water, maar biedt evengoed een soortgelijk alternatief op de plek van Texas Hoeve zelf. Voor die laatste plek heeft de ondernemer al een bouwvergunning.

Van Asch wil z’n eerdere ervaringen qua horeca en food hier in z’n meesterwerk vertalen: “Dit wordt m’n prestigeproject. Sinds 2016 ben ik hiermee bezig, de locatie heeft veel potentieel qua ligging”, vertelt de ondernemer. “Alles wat je in de stad kan halen, dat kan je straks ook hier. Ik heb met allerlei ideeën geëxperimenteerd en dat is een basis voor bijvoorbeeld een steakhuis”, vervolgt hij.

“Het beoogde plan werd verder uitgebouwd door middel van de behoeftes uit de omgeving”, vertelt de horecaman. Informele gesprekken met gemeente volgden, waarin telkens de vraag terugkwam of er draagvlak voor is. Hoewel de techniek het tijdens de presentatie af laat weten, stelt Van Asch twee scenario’s voor, namelijk dat het project op de plek van Texas Hoeve komt, of juist een heel stuk aanschuift aan het meer.

“Ik wist dat ik mezelf in een wespennest zou begeven”, vertelt hij in reactie op de daarna ontstane onzekerheden van de aanwezige omwonenden. De voornaamste kritiek komt vanuit de wijkraad en de scouting. Factoren als potentieel geluidsoverlast, evenals dat dit niet de ontmoetingsplek is die mensen zelf voor ogen zouden hebben.

Van Asch onderzocht bijna een jaar lang de mogelijkheden en haalbaarheid van de locatie. Hij zat samen met verschillende architecten. Telkens zonder succes, want de herkenbaarheid van de locatie zou verloren gaan in die plannen. Het project is uiteindelijk een samenwerking met BINT architecten, ook bekend van allerlei projecten aan het Scheveningse strand.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief