Nederland-Mexico 2-1 2014, archieffoto BredaVandaag
Nederland-Mexico 2-1 2014, archieffoto BredaVandaag

Waar kun je dit WK voetbal kijken in Breda?

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Voetbal kijken kun je ook zonder dat er oranje in het spel is. Maar waar in de stad wordt wél alles uit de kast getrokken om de voetballiefhebber komend WK te vermaken?

Bruxelles
In Belgisch biercafé Bruxelles worden, surprise surprise, alle wedstrijden van België vertoond. “Ook hebben we speciale acties voor Belgische biertje voor en na de wedstrijden. Zo proberen we het WK toch een leuke invulling te geven.” Voor de andere wedstrijden die op de agenda staan kun je tevens terecht bij Bruxelles. “Als liefhebbers vragen of zij een wedstrijd kunnen zien, kan dat zo geregeld worden.”

Dok19
“We zenden iedere wedstrijd uit op groot scherm”, vertelt Roger Omers, eigenaar van Dok19. “We gaan helemaal los.” Bij topwedstrijden verwacht Omers drukte. “Ik denk het vanavond nog niet echt druk gaat worden, maar bij de wedstrijd van morgen denk ik wel dat het druk wordt.” Ook kunnen gasten bij volgende rondes een speciale actie verwachten. “Als we straks een paar rondes verder zijn gaan we kijken of het mogelijk is om bier uit de landen die nog over zijn te schenken.”

O'Mearas Irish Pub
Ook bij de Ierse pub O’Mearas kun je, net als anders, terecht voor sportwedstrijden én het WK-voetbal, zegt bedrijfsleider Chris Morgan. “Natuurlijk. We hebben zelfs buiten een tv-scherm hangen tijdens de wedstrijden. We hebben alleen nog geen bijzondere winacties of iets dergelijks. Dat mag helaas niet meer van de gemeente.” Verder kan de supporter shotjes en mixdrankjes verwachten in de trend van het land dat die avond voetbalt.

Eetcafé Walkabout
Omdat Australië vertegenwoordigd is dit WK kan het café natuurlijk niet achterblijven. "Sowieso zenden we alle wedstrijden van Australië uit op een groot scherm en vijf kleinere tv-schermen", vertelt Tim Audenaerde van Walkabout. "Daarnaast zijn wedstrijden die vanaf 16.00 uur gespeeld worden bij ons te zien. En tot slot zenden we alle wedstrijden in de knock-out-fase uit." Hoe ver The Socceroos ook in het toernooi zullen komen, tijdens iedere wedstrijd van het Australische team schenkt het café passende speciaalbieren uit 'The land down under' en zijn er speciale winacties. 

Old Dutch Sports Bar
Old Dutch Sports Bar kan als sportbar natuurlijk niet achterblijven. “We zenden iedere wedstrijd uit”, laat eigenaar Dirk van de Voort weten. “Mensen kunnen bij binnenkomst doorgeven wie ze denken dat de wedstrijd wint. Na afloop maken we de winnaar bekend en die wint een dinerbon van ons.” Maar dat is niet het enige dat de bar organiseert speciaal voor het WK. “We hebben een speciaal WK-arrangement”, vertelt van de Voort  “Mensen kunnen een speciale taptafel reserveren en een WK-diner eten.” Volgens van de Voort gaat het per wedstrijd verschillend zijn hoe druk het wordt. “Wij zijn natuurlijk de enige echte sportbar in Breda, dus voor voetbal moeten de mensen hier zijn.”

'Doen er niet zoveel mee'
Meerdere café's, kroegen en bars zijn benaderd en uiteindelijk bleek dat het WK nog niet zo erg leeft. Dat was voor velen dan ook de reden om geen bijzondere of speciale aandacht aan het voetbal te besteden. Maar wat niet is, kan wellicht nog komen.