123-sprong juli 2014 027
123-sprong juli 2014 027

Extra nieuwbouw in De Driesprong in Breda

Door: Mura Kuijpers Economie

BREDA - De nieuwbouw in de wijk De Driesprong in Breda bereikt de laatste fase. WonenBreburg bouwt hier in 2019 nog zeventien appartementen. Daarnaast heeft de woningcorporatie nog twee stukken grond verkocht waar nog tientallen koopwoningen- en appartementen komen.

Het stuk grond dat grenst aan de Wieringen-/Schoklandstraat is verkocht aan Van Wanrooij/BPD Ontwikkeling. WonenBreburg gaf eerder al aan de grond te verkopen aan een ontwikkelaar die daar koopwoningen wil bouwen, ‘daar wij dat als woningcorporatie niet meer mogen’. Er worden 22 rijwoningen en zes tweekappers met tuin gerealiseerd.

Ook het stuk grond aan de Oosterhoutseweg heeft WonenBreburg verkocht. Projectontwikkelaar Okko Project uit Eindhoven gaat een complex met tien appartementen en een stallingsgarage bouwen. Het is nog onduidelijk of de woningen verkocht of verhuurd worden. In 2015/2016 begeleidde de projectontwikkelaar al 45 kopers in de Driesprong bij de realisatie van hun woning.

“De differentiatie in deze wijk is mooi verdeeld; we hebben huurwoningen met tuin en appartementen gebouwd”, aldus Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg. Er is voor ieder wat wils op fietsafstand van het centrum van Breda. “Het appartementengebouw sluit voor ons de ontwikkeling van de Driesprong af in 2020.”

De Driesprong is het afgelopen decennium toneel geweest van een totale metamorfose. Eerder werden al 59 koopwoningen en 101 huurwoningen in de wijk gebouwd. Meer informatie over het nieuwbouwplan vind je hier en op de website van WonenBreburg.