Het pand op de hoek van de Fellenoordstraat en de Zijlstraat dat door Maas-Jacobs is gekocht.
Het pand op de hoek van de Fellenoordstraat en de Zijlstraat dat door Maas-Jacobs is gekocht. (Foto: Wijnand Nijs)

3700 vierkante meter kantoor achter oude rechtbank naar Maas-Jacobs

  Economie

BREDA - Ontwikkelaar Maas-Jacobs heeft het kantoorpand achter de oude rechtbank overgenomen van Van der Vorm vastgoed Groep. Het gaat om het pand dat grenst aan de Fellenoordstraat/Zijlstraat.


“Het is voor ons interessant omdat het nu nog deels verhuurd is en omdat langere termijn kansen biedt voor herontwikkeling”, geeft directeur Kris Maas van de Zundertse ontwikkelaar Maas-Jacobs aan.

Samen met de rechtbank is dit 3700 vierkante meter grote pand onderdeel van het gebied rond de Gasthuisvelden, waarvoor de gemeente een gehele visie aan het opstellen is. Onderdeel daarvan zijn ook de oude rechtbank, waarvan de gemeente op korte termijn de eigenaar wordt, en het voormalige belastingkantoor. Dat laatste is tot 2023 tijdelijk verhuurd als kantoorruimte met het oog op toekomstige ontwikkelingen. Voor de hand liggend is dat woningen een belangrijk aandeel krijgen in de plannen.

“Wij hopen dat herontwikkeling geen tien jaar gaat duren”, stelt Maas. “Maar de gemeente is hier in de lead.” Volgens de ontwikkelaar hangt dat ook af van wat de gemeente gaat doen met het voormalige rechtbankgebouw. “Dat is voor partijen als de onze zeker interessant, maar de vraag is of de gemeente dit op de markt gaat brengen of dat het zelf ontwikkeld gaat worden.”

In het verworven kantoorpand gaat Maas-Jacobs de leegstaande ruimte verhuren. “Daarvoor zoeken we tijdelijke huurders, waarbij we denken aan startende creatieve partijen. Daarvoor gaan we de grote kantoorruimtes ook opdelen in kleinere units.”   FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief