Redhead Days 2017
Redhead Days 2017 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

‘Extra jammer dat Redhead Days naar buren gaat’

  Economie

BREDA - De Bredase politiek en ondernemers betreuren het besluit dat Redhead Days Breda inruilt voor Tilburg. Het evenement dat in Breda groot is geworden vindt van 23 tot en met 25 augustus voor het eerst plaats in Tilburg.


De organisatie gaf de afgelopen jaren al aan dat het mogelijk uit Breda zou vertrekken. In 2017 gaven verschillende hotels in Breda aan dat een vertrek van Redhead Days een aderlating zou zijn. Met tienduizenden bezoekers was Redhead Days een van de grotere evenementen in de binnenstad.

“Als Bredanaar wil je natuurlijk dat Breda bruist”, vertelt Bouke Tuit, Marketing Manager bij Hotel Nassau. “Het is altijd jammer als een evenement Breda verlaat om naar een andere stad te gaan. Dat een evenement dan naar Tilburg gaat is altijd net een extra stukje jammer. Als hotel staan wij hier redelijk neutraal in.  Het is nog onduidelijk wat dit voor ons qua boekingen en financiën minder op gaat leveren. Dat moet de toekomst uitwijzen.”

Ook Golden Tulip Keyser betreurt het dat de roodharigendag vertrekt naar Tilburg. “Als je  het voor alle hotels bekijkt, is het jammer dat ze naar de buren gaan. Wij zelf kunnen het overzien. Wij zijn op het moment van het festival gedekt door een andere grote opdrachtgever.”  Het hotel ontving tijdens de Redhead Days een groot aantal bezoekers. “Persoonlijk vond ik de Redhead Days altijd een gemoedelijke sfeer hebben. Deze dag viel ook altijd tegelijk met andere activiteiten in de stad.”

Onno van der Mierden, hotelmanager Amrâth Hotel Brabant, geeft aan weinig over de gevolgen te kunnen zeggen. “Ik werk hier pas anderhalf jaar. Wij hebben vorig jaar wel bezoekers van het evenement mogen ontvangen. Het is natuurlijk altijd jammer als er een groot evenement verdwijnt uit de stad.”

Niet alleen de hotelbranche is teleurgesteld, ook de politiek roert zich. SP-raadslid Dirk Uijl laat via Twitter weten het te betreuren voor ondernemers en inwoners dat de organisator en de wethouder er niet met elkaar uit zijn gekomen. "En dat dit evenement met 40.000 bezoekers uit 80 landen vertrekt uit Breda." 

Wethouder Daan Quaars zegt de beslissing van de organisatie te respecteren. "Natuurlijk vind ik het jammer dat Redhead Days besluit Breda te verlaten. Het is een uniek evenement dat kleur geeft aan de stad. Breda had Readhead Days dit jaar graag willen hosten. Ze maken nu een andere keus en dat respecteer ik vanzelfsprekend. Ik wens Redhead Days dit jaar weer mooi en succesvol evenement toe."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief