Molsparking ligt als een kale asfvaltvlakte in het hart van de stad.
Molsparking ligt als een kale asfvaltvlakte in het hart van de stad.

Raad start discussie over ’lelijkste plek’ van de binnenstad

  Economie

BREDA - Wat moet er gebeuren met Molsparking? En welke rol is er voor de gemeente weggelegd? Die vragen komen donderdagavond tijdens een sessie van de gemeenteraad aan de orde.


Raadsleden Caspar Rutten (CDA) en Sven Planken (VVD) hebben daarvoor een bespreeknotitie gemaakt, die aanhaakt bij de opdracht die eerder werd doorgegeven aan het Stadslab. Aan hen werd gevraagd ideeën aan te jagen en in gesprek te gaan met de eigenaar van de asfaltvlakte Achter de Lange Stallen.

De twee willen een publiek debat en hopen tijdens deze sessie duidelijk te krijgen hoe de rest van de raad daarover denkt. Wat betreft Henk Schol van het Stadslab is dat een goede stap. “Uiteindelijke is de maatschappelijke vraag wat je wilt als stad met zo’n stuk grond midden in de stad.”

Die vraag gaat het Stadslab ook stellen aan eigenaar BPD, als begin april de ideeën die nu al aangeleverd zijn bij het Stadslab, besproken worden. Die ideeën zijn heel divers. Zo bedacht architect Frank Toeset samen met Menno de Lange van Droomwonen een concept waarbij parkeren op grondniveau behouden blijft, maar waarboven een park komt met woningen.

Volgens Schol staat BPD open voor gesprekken over de toekomst. “Maar ze hebben ook al duidelijk gemaakt op dit moment niet de middelen te hebben het te ontwikkelen. Zo’n gesprek gaat dan misschien niet over de korte termijn, maar over de lange termijn.”

Midden in de crisis was het plan om winkels te ontwikkelen op de parkeerplaats. Dat plan strandde in het zicht van de haven, ook omdat binnen de Bredase gemeenteraad scepsis was over de wenselijkheid van duizenden extra vierkante meters winkels. “Inmiddels gebeurt er om Molsparking natuurlijk wel een en ander”, geeft schol aan. “De Houtmarktpassage wordt aangepakt, met het PTT-gebouw zijn plannen. Dan is het niet gek om naar deze plek te kijken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief