Foto: Nederlandse Bouw Unie

75 stadswoningen verrijzen op braakliggend terrein naast Dr. Struyckenplein

  Economie

BREDA - Naast de Laan van Mertersem en het Dr. Struyckenplein verrijzen vanaf mei 2020 75 stoere stadswoningen met tuin en 3 tot 4 slaapkamers onder de naam Nieuw Mertersem!. Ontwikkelingscombinatie Nederlandse Bouw Unie & Maas-Jacobs kocht recent de braakliggende grond van WonenBreburg.


In het verleden maakte woningcorporatie WonenBreburg al plannen voor deze locatie die tegen Princenhage aan ligt bij de Laan van Mertersem, Jan Ligthartstraat en Doctor Mollerweg. Sinds kort is de nieuwe bestemming onherroepelijk en is de locatie verkocht aan de Ontwikkelingscombinatie Nederlandse Bouw Unie (NBU) & Maas-Jacobs B.V. 

Het plan Nieuw Mertersem! bestaat uit 75 stadswoningen. Het worden hoge rijwoningen van drie bouwlagen en een zolder die variëren in breedte waardoor er zich drie basistypen onderscheiden van circa 100, 115 en 130 m2 woonoppervlakte. Alle woningen krijgen een tuin. De huidige ontwerpen van architectenbureau DAT uit Tilburg doen recht aan de cultuurhistorische waarden die architect ir. F. Peutz destijds na de oorlog voor de wijk heeft ontworpen, met tijdloze en functionele architectuur zonder veel overdaad. De lange brede straten worden onderbroken door twee royale groene openbare ruimtes die de straten onderling met elkaar verbinden. 

Naar verwachting start de verkoop van de stadswoningen eind 2019 en zal de bouw medio 2020 aanvangen. 

Heuvel

Heuvel ondergaat langzaam maar zeker een metamorfose. Op diverse plekken zijn sterk verouderde sociale huurwoningen gesloopt zodat nieuwe woningen in de koopsector worden teruggebouwd. Zo ontstaat meer evenwicht in koop- en huurwoningen in de wijk voor diverse doelgroepen. En het lijkt te gaan werken. Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg: “De investeringen in Heuvel leveren steeds meer concreet resultaat: een wijk die is opgebloeid en groeit in populariteit. Het is er goed wonen, leven, toeven voor alle bewoners van Breda. Met het geld van de verkoop gaan wij nieuwe kansen creëren voor onze huurders op weer andere plekken in de stad.”

Achtergrond

NBU en Maas-Jacobs zijn twee zelfstandig regionaal werkende ontwikkelaars en bouwers die voor een aantal locaties hun krachten in samenwerking bundelen. Zo is eerder het plan Remise Princenhage met 60 woningen gezamenlijk gerealiseerd en worden momenteel grootschalige binnenstedelijke plannen uitgewerkt voor Eureka!, het voormalige Euretco terrein achter De Faam, respectievelijk de Nibb-it locatie aan de Ettensebaan naast Bakkersland, beide locaties eveneens in Breda.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief