Foto: Google Maps

Bredaas CM.com gaat naar de beurs en wil 100 miljoen euro ophalen

  Economie

BREDA - Het Bredase bedrijf CM.com gaat naar de Amsterdamse beurs. Het techbedrijf dat in 1999 werd opgericht door Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers wil 100 miljoen euro halen op de beurs. 


Het bedrijf gaat met nieuwe aandelen naar de Amsterdamse beurs. Die moeten 100 miljoen euro gaan opleveren. Ook wordt er een deel van de aandelen van de huidige aandeelhouders verkocht. Wel blijven Van Glabbeek en Gooijers grootaandeelhouders van hun eigen bedrijf.

Sms

CM.com bestaat twintig jaar. Het techbedrijf werd in 1999 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Breda. Tegenwoordig werken er 267 mensen bij CM.com in veertien landen. CM.com is gespecialiseerd in sms-diensten. Zij leveren bedrijven de techniek waarmee ze een sms kunnen versturen en betaaldiensten kunnen verwerken. Zo is CM.com hoofdsponsor van de Heineken Formule 1 GP van Zandvoort. Zij gaan de honderdduizenden fans die langs de baan staan berichten sturen, en werken ook mee aan het cashloos betalen tijdens het evenement. 

CM.com werkte dit jaar ook samen met lowlands, waar ze mobiel betalen van drankjes mogelijk maakten. Onder de naam Mobile Order zette CM.comm toen samen met Lowlands een pilot op waarmee festivalgangers vanuit de Lowlands Festival 2019 app bij drie bars hun drankbestelling kunnen plaatsen. Na het invoeren van de bestelling in de festival app, verscheen in de app een QR-code waarmee de bestelling bij de betreffende bar kan worden afgehaald. De betaling vindt na afloop van Lowlands in één transactie plaats, waardoor de portemonnee en fysieke muntjes op het festival achterwege blijven.

NAC

Ondanks dat CM.com voor veel grote bedrijven werkt, was de naamsbekendheid lange tijd niet heel groot. Daar kwam vijf jaar geleden verandering in toen CM.com hoofdsponsor werd van NAC. De ploeg speelde vier jaar met CM.com op het shirt. Dit jaar is de nieuwe hoofdsponsor OK. 

CM als hoofdsponsor van NAC:

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief