Foto: Google Maps

Bredaas CM.com stelt stap naar beurs voor onbepaalde tijd uit

  economie

BREDA - Het Bredase bedrijf CM.com stelt zijn stap naar de beurs voor onbepaalde tijd uit. Dat maakt het technologiebedrijf vandaag bekend in een kort persbericht. Dit moet verdere betrokkenheid van beleggers mogelijk maken. 


In september maakte het bedrijf bekend dat ze met nieuwe aandelen naar de Amsterdamse beurs willen. Dit moet 100 miljoen euro opleveren, zodat het bedrijf sneller kan groeien. De gang naar de beurs stond oorspronkelijk gepland voor deze week. CM.com zal binnen enkele dagen een nieuwe datum en introductieprijs bekend maken. In de tussentijd kunnen particuliere beleggers weer intekenen. Een deel van de aandelen van de huidige aandeelhouders zou verkocht worden. Wel blijven oprichters Van Glabbeek en Gooijers grootaandeelhouders van hun eigen bedrijf. 

Sms
CM.com bestaat twintig jaar. Het techbedrijf werd in 1999 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Breda. Tegenwoordig werken er 267 mensen bij CM.com in veertien landen. CM.com is gespecialiseerd in sms-diensten. Zij leveren bedrijven de techniek waarmee ze een sms kunnen versturen en betaaldiensten kunnen verwerken. Zo is CM.com hoofdsponsor van de Heineken Formule 1 GP van Zandvoort. Zij gaan de honderdduizenden fans die langs de baan staan berichten sturen, en werken ook mee aan het cashloos betalen tijdens het evenement. 

CM.com werkte dit jaar ook samen met lowlands, waar ze mobiel betalen van drankjes mogelijk maakten. Onder de naam Mobile Order zette CM.comm toen samen met Lowlands een pilot op waarmee festivalgangers vanuit de Lowlands Festival 2019 app bij drie bars hun drankbestelling kunnen plaatsen. Na het invoeren van de bestelling in de festival app, verscheen in de app een QR-code waarmee de bestelling bij de betreffende bar kan worden afgehaald. De betaling vindt na afloop van Lowlands in één transactie plaats, waardoor de portemonnee en fysieke muntjes op het festival achterwege blijven.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief