Foto: Google Maps

Lievense aan de Tramsingel wordt onderdeel van Canadees bedrijf

  Economie

BREDA - Advies- en ingenieursbureau Lievense is voortaan onderdeel van het Canadese WSP. Het Canadese bedrijf zet hiermee voet op de Nederlandse markt.  Eric van den Broek, algemeen directeur Lievense, is blij: "naar onze mening is WSP de ideale partner voor ons om verder te kunnen groeien."


WSP heeft per 1 juli 2019 de aandelen gekocht van Lievense Holding B.V.. De aandelenovereenkomst tussen WSP en Lievense Holding B.V. is op 10 oktober 2019 ondertekend, waardoor WSP nu officieel het moederbedrijf is van Lievense. WSP zet hiermee voet op de Nederlandse markt. De overname past in de ontwikkelingsstrategie van WSP; het stelt de organisatie in staat om aanwezig te zijn in Nederland en hun leiderschap in Europa te versterken.

WSP telt 16.000 werknemers in Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Magnus Meyer, Chief Executive Officer WSP Europa: "Met de overname van Lievense versterken wij onze positie van een wereldwijde speler met sterke lokale aanwezigheid. Wij kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's in Nederland te verwelkomen".

OOk Eric van den Broek, algemeen directeur Lievense, is blij met de overname: "Onderdeel worden van WSP betekent geweldig nieuws voor Lievense en zijn medewerkers. Wij zijn verheugd onderdeel uit te mogen maken van een team met gelijksoortige bedrijfswaarden en -cultuur, dat enorm toegewijd is aan het leveren van topkwaliteit en veel waarde hecht aan een sterke relatie met de klant. Naar onze mening is WSP de ideale partner voor ons om verder te kunnen groeien. Hun wereldwijde expertise en uitgebreide netwerk stellen ons in staat om ons zowel nationaal als internationaal verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt de overname onze medewerkers en klanten nieuwe kansen en mogelijkheden."

Over Lievense

Lievense is een nationaal en internationaal opererend multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu met 10 locaties in Nederland. Met 375 medewerkers behoort Lievense tot een van de grotere advies- en ingenieursbureaus in Nederland.