Foto:

Aantal uitkeringen in Breda op laagste niveau in jaren

  Economie

BREDA - Het afgelopen jaar is het aantal uitkeringen in Breda sterk gedaald. Op dit moment worden in Breda ongeveer 4300 uitkeringen uitbetaald. Een jaar geleden waren dit er nog ongeveer 4800. Wethouder Boaz Adank is blij met de cijfers. Het aantal uitkeringen is nu op het laagste niveau sinds 2013.


Boaz Adank is trots op de cijfers. “We hebben al veel bereikt en we blijven natuurlijk niet stil zitten. We zijn dagelijks in touw om kansen te creëren voor mensen die ondersteuning nodig hebben. We knokken ervoor dat elke Bredase burger, binnen zijn of haar vermogen, de stap maakt naar een uitkeringsonafhankelijk bestaan zodat de inkomenssituatie verbeterd. Ik ben er trots op dat we zoveel mensen naar werk hebben kunnen begeleiden. Een echte prestatie van het team en van de mensen die de stap uit de uitkering hebben kunnen zetten. Dit geeft vertrouwen naar de toekomst om nog meer personen naar werk te kunnen begeleiden.” 

Nauwe samenwerking 

Om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen aan een passende baan komen, werkt de gemeente nauw samen met bedrijven en onderwijsinstellingen in Breda. Daaruit zijn de afgelopen jaren verschillende nieuwe initiatieven tot stand gekomen. Bijvoorbeeld scholingstrajecten in de vorm van opleidingen tot IG-verzorgende (Zorg), hulpkok, functies in de bediening (Horeca & Hospitality) en logistiek. Ook is ingezet op het omzetten van parttime-dienstverbanden naar een fulltime dienstverband. En zijn er verschillende maatwerktrajecten met externe partners ingezet zodat kandidaten via een aanlooptraject kunnen doorstromen naar betaald werk. 

“Het is mooi dat zo veel mensen dankzij deze aanpak aan het werk komen. Een baan geeft mensen niet alleen een inkomen maar ook het gevoel ertoe te doen. We doen er daarom alles aan om mensen aan een baan te helpen. Vanzelfsprekend werkt het in ons voordeel dat de economie in Breda goed gaat en er veel vacatures zijn."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief