Gemeenteraad stemt in met miljoenen voor Nieuwe Mark en talentencentrum | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Het doortrekken van de Nieuwe Mark
Het doortrekken van de Nieuwe Mark

Gemeenteraad stemt in met miljoenen voor Nieuwe Mark en talentencentrum

  Economie

BREDA - De gemeenteraad van Breda heeft gisterenavond de begroting van Breda definitief vastgesteld. Alleen de SP stemde tegen. En dat betekent groen licht voor die grote investeringen, namelijk het doortrekken van de Nieuwe Mark, de realisatie van een topsportcentrum en een nieuwe dak- en thuislozen opvang.


Tijdens de begrotingsraad is de gemeenteraad gisteren akkoord gegaan met de begroting. Dus dat bekent groen licht voor investeringen van 18 miljoen in het doortrekken van de Nieuwe Mark, 4 miljoen voor een nieuwe dak- en thuislozencentrum en bijna 25 miljoen voor een talentencentrum voor topsporters.

Alleen de SP stemde tegen de begroting. De partij probeerde met verschillende moties en amendementen de begroting wat 'bij te sturen', maar die werden veelal weggestemd. "Dit is niet onze begroting. Daarom stemt de SP tegen", liet Bas Maes in de gemeenteraad weten. Alle andere partijen stemden wel voor. 

Er werden tijdens de vergadering verschillende moties aangenomen. Zo stemden de partijen unaniem voor een motie voor slimmere, opvallendere, mooiere, grotere en meer strategisch geplaatste afvalbakken in de stad. Dit naar aanleiding van het feit dat de afvalbakken in 2020 vervangen worden. Ook wordt er extra geld vrij gemaakt voor de energietransitie, naar aanleiding van een motie van SP, GroenLinks en CDA.

Ambitie

Het college heeft grootse plannen voor Breda. Dat bleek al tijdens de presentatie van de voorjaarsnota eerder dit jaar. En ook in de begroting, die in september gepresenteerd werd, is te zien dat er zeker geen hand op de knip gaat. Want investeren is nodig om Breda te laten groeien. "We hebben een grootstedelijke ambitie, en we zien dat de trend is dat steeds meer mensen in de stad willen wonen. Dan zijn investeringen noodzakelijk", legde wethouder van financiën Greetje Bos toen uit. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief