Slechts een handvol kramen, maar de Bredase weekmarkt gaat wel door | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Ook bij de viskraam moet je afstand houden
Ook bij de viskraam moet je afstand houden (Foto: Bredavandaag)

Slechts een handvol kramen, maar de Bredase weekmarkt gaat wel door

  Economie

BREDA - Het is nogal een gek gezicht als je vandaag de Bredase weekmarkt op de Grote Markt bezoekt. Normaal gesproken barst de weekmarkt van de kramen die zij aan zij staan opgesteld. Nu zijn het er slechts een handvol, want alle non-food kramen zijn verboden. Maar de markverkopers die het mogen, die staan er 'gewoon'. 


De viskraam, de kaasboer en de kramen met groente en fruit. Dat zijn de enige kramen die je nog op de weekmarkt kan vinden. En die staan ook niet meer knus bij elkaar. Ze zijn meters van elkaar opgezet, en hebben ieder hun eigen manier om de klanten ook op voldoende afstand te houden. De een heeft een cirkel van 1,5 meter rond zijn kraam getekend met stoepkrijt, terwijl de ander gebruik maakt van oranje pionnetjes om de 1,5 meter aan te geven.

Het is dus behelpen. Maar de marktverkopers zijn blij dat ze er tenminste nog mógen staan. En de klanten zijn blij dat ze voor hun verse etenswaar nog steeds 'gewoon' op de markt terecht kunnen.

Veiligheidsregio

Non-food kramen zijn op de weekmarkt vanaf deze week niet meer toegestaan. Dat liet de veiligheidsregio midden- en west-Brabant afgelopen weekend weten. Dat betekent dus dat sokkenkramen, stoffenkramen en boekenkramen nergens in de regio meer mogen gaan staan. Ook mogen er geen statafels meer bij bijvoorbeeld de viskraam staan: alle aankopen moeten mee naar huis worden genomen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief