Gemeente komt met ondersteuningspakket van 6,8 miljoen om Breda door crisis te slepen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Shutterstock

Gemeente komt met ondersteuningspakket van 6,8 miljoen om Breda door crisis te slepen

  Economie

BREDA - Gemeente Breda gaat 6,8 miljoen euro investeren om Breda door de coronacrisis heen te slepen. Dat blijkt uit het steunpakket dat het college donderdagmiddag presenteerde. In deze 'middellange termijn aanpak' is per thema bekeken welke maatregelen er nodig zijn. 


Breda heeft een ondersteuningspakket samengesteld voor de periode tot 1 oktober 2020. Het pakket biedt hulp en voorlichting voor specifieke doelgroepen. De inzet van het pakket is vooral gericht op het voortbestaan van organisaties, het behoud van werkgelegenheid en het behoud van sociaal-maatschappelijke structuren die onmisbaar zijn voor de stad. De maatregelen zijn aanvullend op die van het Rijk.

De aankondiging van deze extra ondersteuning moet hoop en zekerheid geven aan uiteenlopende doelgroepen in Breda. "We zien de aflopen weken al veel mooie initiatieven ontstaan", laat het college weten. "Met dit pakket willen we deze energie vasthouden en daar waar nodig extra ondersteuning bieden."

Ondersteuningspakket
Het nieuwe ondersteuningspakket van de gemeente heeft een waarde van ongeveer 6,8 miljoen euro. Daarbij kijkt de gemeente ook naar het Rijk. "We verwachten zo'n éénderde van de 6,8 miljoen terug te krijgen van het Rijk", laat wethouder Greetje Bos weten. "We zijn nauw in gesprek."

Per sector komt de gemeente met verschillende maatregelen. Zo wordt de huur van cultuurpanden voor de komende drie maanden kwijtgescholden of gecompenseerd. Voor sport en evenementen gaan er aangepaste subsidierichtlijnen gelden. De zorg ontvangt financiële ondersteuning voor directe extra kosten die gemaakt worden in verband met corona. Denk hierbij aan bijvoorbeeld beschermende materialen. Ook kunnen sommige dorps- en wijkcentra aanspraak maken op financiële ondersteuning voor het betalen van de vaste lasten. Op economisch gebied wordt de informatievoorziening uitgebreid. Zo komt er een ondernemersspreekuur in de vorm van een livesessie. Ook wordt de #BredaKoopLokaal campagne voortgezet. Daarnaast komt er meer inzet om hogere instroom van TOZO-aanvragen te verwerken. In het onderwijs wordt gezocht naar mogelijkheden om voor jongeren in de leeftijd 4-16 jaar in de zomervakantie verschillende vormen van sport, beweging, cultuur en educatie aan te bieden.

Wil je weten wat dit pakket voor jou betekent? Meer informatie en details over het steunpakket zijn te vinden op corona.breda.nl. Ook licht burgemeester Paul Depla het ondersteuningspakket vanmiddag om 17.00 uur tijdens een livesessie op Facebook toe.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief