Heren Push behouden uitzicht op play-offs

  Hockey

BREDA - Na de monsterzege tegen laagvlieger VVV kreeg Push zondagmiddag met Qui Vive een zwaardere tegenstander voor de kiezen. Het zogenaamde ‘zespuntenduel’ werd door de Bredanaars gewonnen: 4-2.


Na een aftastend begin, werd Push meer en meer de bovenliggende partij. Het was dreigender en kreeg bovendien grotere kansen. Het duurde tot een kleine tien minuten vooraleer dit ook in de score tot uitdrukking kwam.

Pepijn van Baal kreeg in de cirkel de bal voor zijn stick en haalde hard en laag uit. Zijn inzet vloog strak tegen de plank, de Qui Vive-keeper kansloos latend. De 1-0 betekende allerminst dat Push een stapje terug deed. De ploeg van Van der Most bleef aanvallen en zoeken naar een grotere voorsprong.

De tweede Bredase treffer hing lang in de lucht, maar toen het rustsignaal naderde, leken de teams bij een 1-0-stand te gaan rusten. Maarten van Beers en Sandor Pekaar dachten daar echter anders over. Van Beers scoorde uit een tip-inn, Pekaar rondde een scrimmage af: 3-0.

Na een kwartier in de tweede helft was het gedaan met Qui Vive. Pepijn van Baal scoorde zijn tweede treffer en bracht daarmee de stand op 4-0. Wel werden er door Push nog twee tegentreffers geïncasseerd. “In de laatste fase waren we wat slordiger”, was de verklaring van Sven van der Most.

Van der Most was zeer content met de winst, maar ook met name met de manier waarop. Hij zag daarbij bovendien opnieuw een speler uitblinken: “Ik vind dat Ard Seelen echt een puike wedstrijd heeft gespeeld. En dat na een moeilijke periode.”

Push staat na de winst gedeeld tweede achter aanstaand kampioen HDM. De strijd om de tweede plek is ijzingwekkend spannend. De nummers twee tot en met zes schelen slechts vier punten van elkaar.

De tweede plaats geeft recht tot deelname aan de play-offs ter promotie naar de hoofdklasse.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief