Push dames 1 klopte zondag thuis Terriers met 1-0. foto Guido van der Kroef
Push dames 1 klopte zondag thuis Terriers met 1-0. foto Guido van der Kroef

Teleurstellend gelijkspel dames Push

  Hockey

BREDA – In een troosteloze ambiance – de regen kwam met bakken uit de hemel – zijn de dames van Push zondagmiddag niet verder dan een 1-1-gelijkspel gekomen. Tegenstander Aeolus zal het als een winstpunt beschouwen.


De tientallen toeschouwers die gewapend met paraplu het herfstweer trotseerden, werden niet al te veel verwend. En zij die voor de Bredase dames kwamen, zagen hun elftal ook nog eens op achterstand komen.

De gasten uit Rotterdam verstopten zich in die eerste helft toch al allerminst. Push kwam bij enkele hachelijke situaties voor het eigen doel goed weg. En zo kon het gebeuren dat het nog voor de rust 1-1 werd. Jet Cremer Scoorde uit een strafcorner. De protesten van Aeolus ten spijt. Want na overleg van het arbitrale duo was de gelijke stand een feit.

Na de thee kreeg het publiek een agressief en getergd Push te zien. Toch ontbrak het vernuft om de stand een beter aanzien te geven. Want ondanks het vele balbezit werden er weinig kansen gecreëerd. Aeolus kwam er uit de counter nog af en toe gevaarlijk uit. Gescoord werd er echter niet meer.

Ondanks het puntverlies blijft Push op de tweede plaats staan in de Overgangsklasse B. Het moest wel toezien hoe MOP - dat wel wist te winnen - twee punten uitliep.

Overige hockey:

- In diezelfde klasse wisten de dames van Breda hun eerste winst te boeken. Breda legde evenals Push een week eerder Qui Vive over de knie. Op het eigen veld werd het 3-1. Breda draagt door dit resultaat de rode lantaarn over aan Groningen.

- De heren van Push hebben de nare smaak van het verlies thuis tegen koploper Schaerweijde enigszins weg kunnen spoelen. In Delft werd promovendus Hudito met duidelijke cijfers verslagen: 0-6. Leuke bijkomstigheid voor de Bredanaars was het gelijke spel tussen Nijmegen en Rood-Wit (3-3). Hierdoor stijgt Push opnieuw naar de tweede plaats in de Overgangsklasse A.

- Ook de heren van HC Breda hadden iets recht te zetten. Hoewel nog altijd ongeslagen werd er vorige week gelijkgespeeld bij MEP. Bij Breda was iedereen er op gebrand om dit ‘foutje’ thuis tegen het laaggeklasseerde Heeze goed te maken. Het verwachte doelpuntenfestijn kwam er. Bij rust was het nog maar 2-1, maar na de pauze speelde de brigade van eeuwig blauw het armlastige Heeze helemaal zoek. Het werd maar liefst 9-1. Breda blijft de ongeslagen koploper in de Eersteklasse C.

- De mannen van Zwart-Wit, die dit seizoen wisselend presteren, versloegen thuis Myra met 2-1. Zwart-Wit vindt zichzelf terug in de middenmoot van de Eersteklasse B.

- De dames van Zwart-Wit waren dit weekend vrij en kwamen dus niet in actie.