Push speelster Cox naar WK-zaalhockey

  Hockey

BREDA – Push keepster Maartje Cox zit in de WK-selectie van Nederlands zaalhockeyteam. Tijdens het toernooi dat in februari plaats vindt in Polen verdedigt is Oranje titelverdediger.


Voor Cox kwam de selectie als een verrassing, omdat ze dit seizoen pas voor de eerste keer in haar carrière in de zaalcompetitie meespeelde. “Dat was met SCHC. Die hadden mij benaderd om met hun in de hoofdklasse te spelen. Dat ging eigenlijk wel goed. We haalden zelfs de play-offs.”

De goalie, die donderdag met de selectie naar een toernooi in Leipzig afreist, zegt dat ze geen extra spanning voelt. Ook omdat de WK-titel in de Poolse stad Poznan moet worden verdedigd. “Ik hoop dat we succes hebben. Maar ik wil vooral genieten”, aldus Cox.

Volgens de Push speelster is de extra ervaring die ze met het zaalhockey op doet erg belangrijk. “Er is een groot verschil tussen het veld- en zaalhockey. In de zaal gaat alles veel sneller en is de techniek veel verfijnder. Dat is goed voor mijn ontwikkeling”, meent Cox.

Tijdens de wintercompetitie in de zaal miste ze de ‘meiden’ van Push Dames 1 regelmatig, zo zegt Cox. Dat neemt niet weg dat ze erg heeft genoten. Ook met de Oranje dames ziet ze het zitten. “Het niveau was erg goed. Nu ga ik naar het WK. Ik weet niet wat ik daar moet verwachten. We spelen ook met een nieuw team. Ik hoop in ieder geval dat het een mooi festijn wordt.”