Het eerste duel tussen HCKZ en Push wordt verlorenna strafballen. foto Hanneke Bantje
Het eerste duel tussen HCKZ en Push wordt verlorenna strafballen. foto Hanneke Bantje

Push verliest eerste play-offduel na strafballen

  Hockey

DEN HAAG/BREDA - Push heeft zaterdagmiddag zijn meerdere moeten erkennen in Klein Zwitserland. Het eerste play-offduel eindigde in 4-4, waardoor strafballen de beslissing moesten brengen. De thuisclub won deze 'loterij'.


De teleurstelling zal groot zijn in het Bredase kamp, tot negen minuten voor tijd leidde Push met 1-4. Er leek zodoende geen vuiltje aan de lucht. Een hattrick van HCKZ-speler Lennart de Lange bracht beide ploegen weer naast elkaar.

"We krijgen binnen no-time de 2-4 tegen en dan is het chaos en ruiken zij kansen", zag coach Sven van der Most. Ook het uitvallen van Joep van der Loo, één van de dragende krachten van het team, had volgens de coach zijn uitwerking op het elftal.

De 4-4-eindstand betekende dat er een verlenging zou volgen. Omdat hierin niet werd gescoord, moest het duel vanaf de stip een winnaar krijgen. HCKZ won de strafballenserie met 3-1.

Lang heeft de Bredase equippe niet om te treuren, zondagmiddag wacht alweer de return. De opdracht is duidelijk: winnen. Want alleen bij winst volgt woensdag de 18e een derde duel. De winnaar van deze tweestrijd speelt tegen Den Bosch voor een plek in de hoofdklasse.