De kampioenen van Heren Veteranen A van HC Breda: Van links naar rechts, boven
De kampioenen van Heren Veteranen A van HC Breda: Van links naar rechts, boven

Veteranen Breda landskampioen hockey

  Hockey

ROTTERDAM - De veteranen A van HC Breda hebben de landstitel veroverd in de landelijke VOLVO Hoofdklasse voor de 35+ hockeyers.


Op de velden van HC Rotterdam wonnen ze zowel de halve eindstrijd als de finale na shoot-outs. In de halve finale tegen Amsterdam was het na de reguliere speeltijd 1-1 en werd er uit 4 van de 5 shoot-outs gescoord door Breda.

In de finale werd er tegen Hurley (waar in de poulefase nog met 4-0 van was verloren) in de 11e minuut gescoord door Tijn van de Reijt na een strafcorner variant 1-0, maar daarna was Hurley de bovenliggende partij. Echter zij wisten maar eenmaal het doel te vinden. Eindstand 1-1, zodat ook hier shoot-outs de winnaar moest bepalen. Van de eerste 5 pogingen wisten alleen Albert Bruggeman, Wouter Temmerman en Douwe Weerstra het doel te vinden.

Hierna volgde een zeer spannende golden goal shoot-out waarin een hoofdrol was weggelegd voor keeper Jeroen Heikens, Uiteindelijk wist Breda nog tweemaal te scoren via Albert Bruggeman en Wouter Temmermanen werd het voor het eerst in de geschiedenis van de 105-jarige vereniging landskampioen in deze klasse.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief