Arnoud Versluis

‘Champions Trophy als katalysator voor tophockey Breda’

  Hockey

BREDA - De komst van de Champions Trophy hockey voor mannen naar Breda kan als katalysator dienen voor het tophockey in Breda. Dat verwacht wethouder Paul de Beer (Sport, D66).


“We moeten dit aangrijpen om de slag te maken van kwantitatief de beste naar meer focus op tophockey”, verwijst hij naar het grote aantal hockeyverenigingen in de gemeente, die samen duizenden leden hebben, maar waarvan geen van de clubs structureel hoofdklasse speelt.

“Ik hoop dat dit stap voor stap naar meer smaakt en dat positief effect heeft naar Breda als tophockey”, geeft hij aan. “Dat is een mooie meerjarige ambitie, waarbij dit mooie evenement een basis kan leggen voor structurele samenwerking.”

De Champions Trophy, waarbij de zes beste landen van de wereld elkaar bekampen, zorgt al voor samenwerking tussen de hockeyclubs. “Vandaar dat het bid van de vijf de clubs gezamenlijk is, dat was voor de hockeybond ook doorslaggevend om voor Breda te kiezen.”

De wedstrijden worden gespeeld bij Breda, van 23 juni tot en met 1 juli 2018. “Het toernooi kan maar op een locatie plaatsvinden, maar ze dragen het alle vijf. De verenigingen zoeken samen vrijwilligers.” De hockeyverenigingen werken ook al samen op gebied van sportiviteit. In 2016 wonnen de vijf clubs een door de KNHB uitgeroepen wedstrijd voor het gezamenlijke beleid op het gebied van Sportiviteit & Respect.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief