De Graaf: 'Benieuwd wat gaat komen'

  NAC

BREDA - Loopwonder Edwin de Graaf was vrijdagavond tegen Heracles een van de uitblinkers. De middenvelder was overal te vinden en dook een paar keer gevaarlijk op voor de Almelose doelman Pieckenhagen. Hij bekroonde zijn goede spel met het tweede doelpunt van de avond.


De Graaf was blij met de zege, die NAC weer aan kop brengt van de eredivisie, en blij met zijn spel. “Iedereen weet wel wat voor type speler ik ben, ik moet het juist hebben van mijn loopvermogen en vandaag ging het vrij aardig denk ik. Je weet dat dit de wedstrijd voor mij is waar de ruimte gaat komen en waar je veel diepgang kunt pakken. De eerste helft ging dat wat moeilijk omdat we soms te diep stonden. De tweede helft pakten we dat een stuk beter op en kreeg ik gelukkig de kans waaruit ik kon scoren, ik maak hem gelukkig goed af. Dat is wel een lekkere terugkomst.”

Volgens De Graaf was het logisch dat na rust de goals vielen. “Toen konden wij het hoge tempo volhouden en dan zie je dat zij een keer een gaatje laten vallen. Daar profiteren wij van en kunnen we scoren. Erg lekker. ”

Dus staat NAC weer eens bovenaan. ”We doen geen gekke dingen en dan zie je dat je als team als je keihard voor elkaar knokt dat je ver kunt komen. Zeker als andere clubs steekjes laten vallen, vooral de topclubs, dan zie je dat je lang mee kunt doen. Wij gaan gewoon elke week opnieuw beginnen en proberen zolang mogelijk bovenaan te blijven.”

Ze zeggen wel eens dat je tegen de kleintjes kampioen wordt. Met ADO en Sparta heb je die nog een paar voor de boeg, “Wij krijgen inderdaad nog wel wat kleinere ploegen, maar dat zijn meestal de ploegen waartegen wij had wat lastiger hebben omdat we dan het spel moeten maken. Alleen zie je dat dit dit jaar wel wat makkelijker gaat dan vorig jaar, en als we die lijn door kunnen trekken, dan ben ik benieuw wat er in petto is.”

Kijkt NAC inmiddels verder dan de volgende wedstrijd. “We genieten ervan dat we bovenaan staan, maar we gaan we ons nu richten op NEC en proberen tegen hun weer drie punten te halen.”