Logo bredavandaag.nl

Hubert Rovers directeur Teamplay@NAC

  NAC

STEENAKKER - Hubert Rovers is vanaf vandaag directeur van de Stichting Teamplay@NAC. In deze stichting, een samenwerking van NAC en het ROC West-Brabant, zijn de maatschappelijke activiteiten van NAC ondergebracht.


Hubert Rovers is sinds december 2007 in dienst bij NAC als projectmedewerker voor de maatschappelijke projecten van NAC. Hij wist met voortvarendheid de bestaande activiteiten uit te breiden met onder meer de populaire NAC Street League en de NAC Junior Street League, zo stelt NAC in een persbericht.

NAC heeft inmiddels alle maatschappelijke activiteiten structureel ondergebracht bij Teamplay@NAC, nu de omvang van die activiteiten snel groeit. Voor komend jaar verwacht Rovers dat de begroting van Teamplay stijgt naar € 1,4 miljoen. "De activiteiten worden nu nog voornamelijk in Breda ontplooid, maar het beleid van de stichting gaat zich richten op de hele Baronie van Breda, het primaire verzorgingsgebied van NAC", aldus NAC.

“Wij denken met Teamplay een waardevolle aanvulling te kunnen geven op de reeds bestaande maatschappelijke instellingen”, zegt Rovers. “De afgelopen jaren hebben bewezen dat de naam van NAC en de rolmodellen die de NAC-spelers vervullen voor jongeren een belangrijke inspiratie is om mee te doen in de maatschappij. Dat wil zeggen: meer te bewegen, zich beter in te zetten op school en zich socialer te gedragen in de wijken. En ons motto is niet voor niets: Iedereen doet mee!”

NAC is blij dat Hubert Rovers de kar gaat trekken. “Hubert kent als trouwe supporter de NAC-cultuur als de beste, timmert geestdriftig aan de weg, kan goed organiseren en mensen enthousiasmeren mee te doen”, zegt NAC-directeur Theo Mommers. “Wij willen als NAC op maatschappelijk gebied een voorbeeld zijn voor de voetbalwereld. Dat is bijvoorbeeld met de NAC Street League gelukt: andere steden nemen dat concept nu over.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief