NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt.
NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt. (Peter Visser)

Nemanja Gudelj doet NAC de das om

  NAC

BREDA - Nemanja Gudelj heeft NAC zaterdagavond veel pijn gedaan. De oud-speler van NAC zorgde voor de enige treffer in het duel tussen NAC en AZ. Met een schitterende boogbal (foto's) bracht hij de eindstand van 0-1 op het scorebord.


 

In de eerste helft wisten beide ploegen niet te overtuigen. Het voetbal was matig en er werden weinig kansen gecreëerd. AZ was nog het dichtsbij de openingstreffer, maar Aron Jóhannssson schoot voorlangs nadat de bal over de NAC-defensie was gespeeld. Daarnaast schoot Nemanja Gudelj hard op Jelle ten Rouwelaar en zorgden Sepp de Roover en Jesse van Bezooijen er voor dat AZ niet op voorsprong kon komen door op het laatste  moment goed in te grijpen. Het enige gevaarlijke schot van de Bredanaars kwam op naam van Uros Matic. Zijn vrije trap werd gekeerd door doelman Esteban Alvarado.

De bezoekers kwamen sterker uit de kleedkamers dan NAC. Na een krap uur spelen deed Gudelj zijn oud-ploeggenoten veel pijn. Hij kreeg de bal hoog aangespeeld op de punt van de zestien en lobte de bal in één keer in de verre hoek: 1-0. Juichen deed hij niet, maar hij vormde een hart met zijn armen, wijzend naar de tribune. Op de bovenste rij zat namelijk de rest van het gezin Gudelj, waaronder zijn vader die vorige maand werd ontslagen door NAC.

Na de tegentreffer ging NAC meer op de aanval spelen. Gill Swerts werd vervangen door Mats Seuntjens en, de van een schorsing teruggekeerde, Stipe Perica moest zijn plek afstaan aan Kingsley Boateng. Net als in de eerste helft werd NAC pas weer gevaarlijk via een vrije trap. Dit keer was het Jeffrey Sarpong die zijn inzet op de handen van Esteban zag eindigen. 

Ondanks de druk van de thuisploeg, kwam de overwinning van AZ nooit echt in gevaar. Trainer John van den Brom boekte zijn overwinning op een manier die normaal bij NAC thuishoort: een doelpunt maken, inzakken en reageren op de tegenstander.

Door de nederlaag staat NAC nu vaster op de zestiende plaats met slechts tien punten uit twaalf wedstrijden. Nummer vijftien Go Ahead Eagles speelde gelijk bij Heerenveen en komt daarmee op een puntentotaal van twaalf. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief