Logo bredavandaag.nl
foto Peter Visser
foto Peter Visser

El Allouchi: 'Ik noem Helmond altijd mini-NAC'

  NAC

BREDA - Mounir El Allouchi speelt vrijdag in het shirt van Helmond Sport tegen NAC, de club waar hij onder contract staat.  In januari vertrok de middenvelder richting Helmond voor een verhuurperiode van anderhalf jaar. Met BredaVandaag praat de speler over zijn periode bij NAC, Helmond Sport en de doelstellingen die hij niet meer stelt aan zichzelf.


Morgen speel je tegen NAC. Dat moet een speciale wedstrijd zijn?
“Ja, dat is het zeker. Het is niet dat ik er zenuwachtig voor ben. Het geeft mij juist extra motivatie. Het is leuk omdat je tegen een aantal bekenden speelt. Met Mats heb ik al contact gehad. We dagen elkaar een beetje uit met teksten als: 'Maak je borst maar nat, vriend. Ik ben er klaar voor.' We gaan zien wie er uiteindelijk gelijk heeft.”

Sinds de winterstop kom je op huurbasis uit voor Helmond Sport. Was dat jouw eigen keuze of die van de club?
“Hoe cliché het ook klinkt, dit was het beste voor alle partijen. Ik wilde heel graag weer voetballen. Op dat moment ging dat niet bij NAC, dus koos ik er voor om bij Helmond Sport te gaan spelen. Er is voor anderhalf gekozen destijds, omdat niemand dacht dat NAC daadwerkelijk zou degraderen.”

Maar vlak voor je verhuurperiode maakte je opeens minuten in het eerste team. Dat was onder Eric Hellemons. Had de komst van Robert Maaskant wat te maken met jouw keuze voor Helmond Sport?
“Ik wil voorop stellen dat ik geen enkel probleem heb met Maaskant. In de maand dat ik hem meemaakte bij NAC heb ik gemerkt dat hij een uitstekende coach is. Tactisch is hij ontzettend sterk. Met Maaskant had ik alleen niet zo’n sterke band als ik met Hellemons had. Onder Hellemons kende ik van het tweede elftal en ik bloeide echt op onder hem. Hij gaf mij veel vertrouwen, praatte veel met me en geloofde in me. Ik ben een jongen die dat nodig heeft. Sportief ging het op dat moment slecht met NAC, maar ik speelde ineens voor 18.000 man in het stadion. Ik vond het fantastisch.”

Nu speel je voor 2.000 man in Helmond. Nog al een verschil lijkt me?
“Natuurlijk, maar de supporters in Breda zijn sowieso uniek. Of het nou goed gaat met de club of ontzettend slecht, ze zitten er. In dat opzicht noem ik Helmond Sport altijd klein-NAC. De fans hier zijn ook super fanatiek. Ik heb het echt naar mijn zin hier. Speel veel, scoor zo af en toe een doelpunt.”

Is dat ook de doelstelling voor het komend seizoen, veel spelen?
“Eerlijk gezegd stel ik mezelf geen grote doelstellingen meer. Dat klinkt gek voor een topsporter, maar het is beter voor mij. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ik heb in mijn privéleven het nodige meegemaakt. Ik legde de lat vaak te hoog of verwachtte te veel van een situatie. Als die verwachtingen dan niet uitkwamen, kreeg ik altijd een enorme dreun. Door die doelstellingen niet meer te stellen, kan ik mezelf ook niet teleurstellen. Ik wil het gewoon week per week bekijken. Vorige week ging het goed, dus nu is de focus gelegd op morgenavond.”

Maar je wil wel weer terugkeren in het geel-zwart?
“Jazeker! Ik speel nog niet heel mijn leven bij NAC hoor, maar beschouw het wel echt als mijn clubje. Wat er vorig seizoen is gebeurd, heeft ook mij veel pijn gedaan. Als ik nu naar NAC kijk, denk ik dat ze dé titelkandidaat zijn. Ze hebben een hele sterke selectie en een ontzettend goede coach.”

Dus NAC gaat morgen winnen van Helmond Sport?
“Haha, nee dat helaas niet. Ik zeg niet dat wij even makkelijk de punten gaan pakken, maar ik weet waar wij toe in staat zijn. We hebben NAC goed geanalyseerd en ik heb met teamgenoten gesproken over de selectie. Het plan ligt er. Nu moeten we het nog uitvoeren.” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief