NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss.
NAC wint zijn eerste wedstrijd met Marinus Dijkhuizen op de bank met 1-6 bij Oss. (Peter Visser)

Dijkhuizen: 'We maken vorderingen'

  NAC

BREDA - NAC treedt maandagavond in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven aan tegen Jong PSV. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kan bij winst een grote stap zetten richting het winnen van de periodetitel.


Hoewel de supporters uitkijken naar de titel, vindt Dijkhuizen momenteel andere zaken belangrijk: "De periodetitel is een mooie bijkomstigheid, maar we zijn vooral bezig hoe we zo consistent mogelijk kunnen voetballen. Dat hebben we nog niet laten zien en er komt nu een verraderlijke uitwedstrijd aan. Daar moet onze focus liggen," zo vertelt hij op de officiële website van de club.

NAC speelde de afgelopen twee wedstrijden niet denderend. Het verloor bij RKC met 2-0, terwijl vorige week met veel moeite werd gewonnen van Telstar (2-1). Dijkhuizen kiest daarom voor een aanpassing in de basiself. Zo keert ex-aanvoerder Michael Dingsdag terug in de basis, wat ten koste gaat van Kenny van der Weg.

Dijkhuizen gaat de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet, en wordt daarbij gesteund door 125 NAC-fans. "Er is scherp getraind en je merkt dat we in een aantal zaken steeds scherper worden. Communicatie en coaching in het veld is er erg op vooruit gegaan, met die kleine verbeterpunten maken we zichtbaar vorderingen."

Mocht NAC de tweede periode in de Jupiler League willen winnen, dan moet het nog minimaal 1 keer gelijk spelen en 1 keer winnen. Alleen dan wordt de huidige nummer 1 Sparta gepasseerd, die met acht gespeelde wedstrijden al klaar is in de periode. Dat betekent dat NAC bij een gelijkspel maandagavond vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de periode kan pakken.